Novio Magica: Bibliotheek de Mariënburg

Bij Bibliotheek De Mariënburg is er een programma speciaal voor kinderen en hun grote mensen. Er zijn voorstellingen van de tofste jeugdauteurs, je kunt gekke foto’s maken met een greenscreen en je fantasie de vrije loop laten tijdens allerlei knutselactiviteiten. Toe aan een relaxmomentje? Droom dan weg bij de fantastische verhalen van onze voorlezers of bij een speciale jeugdvoorstelling in LUX.

Jeugdprogramma in Bibliotheek Mariënburg

Voorstelling Vleertje Muis (3+) door schrijver Susanne Roos

Tijdens deze interactieve voorleesvoorstelling maak je kennis met Vleertje Muis, de meest schattige vleermuis die je ooit hebt gezien. Samen met zijn nachtdiervrienden beleeft Vleertje grappige, verrassende en innemende avonturen. Kom en doe mee! Raak betoverd door de prachtige prenten. Luister met gespitste vleermuisoren. Fladder net als Vleertje door het bos. Proef muggenkoekjes. En ontdek hoe de wereld eruitziet als je er op-de-kop naar kijkt.

Game Helden (6+) door schrijver Marcel van Driel en illustrator Paco Vink

Marcel van Driel en Paco Vink zijn de makers van de waanzinnig populaire serie Game Helden. De boeken gaan over vier kinderen die hun superkrachten krijgen uit games. In de boeken vechten ze tegen verschillende vijanden zoals Dino’s, Zombie-Cowboys, Piraten, Monsters of Robots. Tijdens het festival komen Marcel en Paco van alles vertellen over de Game Helden. Marcel leest voor, Paco leert kinderen hoe ze zelf de alien Blaag de Blob kunnen tekenen en laat Blaag op papier in van alles veranderen. Bovendien lichten Marcel en Paco een tipje van de sluier op van het allernieuwste deel dat in juni verschijnt: Game Helden tegen de Robots. Uiteraard signeren ze jouw boeken en zet Paco er een unieke tekening in. Ook kun je deze middag als een ware gameheld zelf gamen in de bieb!

Paul van Loon & Andere Snuiters (6+)
(voorstelling in LUX)

Echte griezelfans kennen vast de boeken van Paul van Loon. Deze beroemde schrijver is ook op Novio Magica te vinden! In deze muzikale show vol spannende én vrolijke griezelavonturen neemt Paul van Loon jou samen met zijn band Andere Snuiters mee op reis naar de wereld van Dolfje Weerwolfje, de Griezelbus en P. Onnoval, Jimi Rip en andere nachtwezens.  Neem vooral je broers, zussen, ouders, opa’s, oma’s, tantes en ooms mee. Kom… als je durft! De band van Paul van Loon bestaat uit Ad Grooten, Ton de Munnik en Tyn Smit. Na afloop van de voorstelling (vanaf 14.30 uur) signeert Paul van Loon zijn boeken in Bibliotheek Mariënburg. 

Bestel je tickets.

Bekijk het hele programma van Novio Magica: fantasy, book & film fest op 29 mei in Nijmegen!