Vierdaagsefeesten thema's: Verdieping

Op de Vierdaagsefeesten, van 16 t/m 22 juli, verandert heel Nijmegen in één groot festivalterrein. Op meer dan 40 podia treden ruim 1000 artiesten op. Keuzestress? Of zin om eens verder te kijken dan je favoriete podium? In aanloop naar de feesten lichten we elke week een thema uit, met de beste programma highlights. Vandaag aan de beurt: Verdieping. 

Dat is hét thema voor iedereen die even toe is aan iets anders op de Vierdaagsefeesten. Sta je open voor een fijne beleving die jouw nieuwsgierigheid prikkelt?

Festival op ’t Eiland

Bij Festival op ’t Eiland vind je de hele week straattheater, locatietheatervoorstellingen (zoals die van Arnhemse Meisjes) en kunst-, dans- en acrobatiekvoorstellingen. Ook zijn er lezingen van Radboud Universiteit, Radboudumc en Radboud Reflects. Zaadelmakerij staat er met creatieve workshops als lassen en linosnede, maar je kunt er ook terecht voor een kappersbeurt of manicure.

De Kaaij

De Kaaij is ook een heerlijke plek om even wat anders te doen. Hoogtepunt is de magische Bloemenregen van 100.000 kleurrijke chrysanten vanaf de Waalbrug, die je dit jaar op zaterdagmiddag om 16u kunt verwachten.

Klassiek goes Underground

Letterlijk de verdieping zoeken doe je bij Klassiek goes Underground, in de bijzondere akoestieke setting van parkeergarage Kelfkensbos. Of zak meerdere verdiepingen en ga abseilen van de St. Stevenstoren!

Lezingen bij Stevenskerk, Valkhof Festival, Ramblas

Literatuur jouw ding? De bieb organiseert lezingen van Rosita Steenbeek en Pieter Waterdrinker in de Stevenskerk. Mensen zeggen dingen houdt een literair popconcert op het Valkhof Festival en bij de Ramblas vind je luisterliedjes en gedichten van o.a. Teun van Laake, Johnny Fleet en Het laatste woord.

Uniek Wandelen

Donderdag kun je Uniek Wandelen, een bijzondere en fijne wandeltocht voor iedereen met en zonder beperking. Loop gezamenlijk ongeveer 9 kilometer in de mooie en afwisselende omgeving van de Vierdaagsefeesten. Uiteraard met feestelijke pauze en finish!

Nog meer verdieping

Het festivalbandjesprogramma van de Vierdaagsfeesten biedt ook genoeg verdiepend materiaal: een ballenbakdiscocaravan, Ijskoude kunst in de museumkelder, het reuzenrad, unieke games, Vera virgin’s greatest bingo show, verleg je grenzen bij Roesologie en ga naar het mini-theater van Naaistreek. 

Check alle optredens van ‘Verdieping’ of bekijk het complete programma van de Vierdaagsefeesten. 

Speciaal voor Kids

Voor kinderen is er ook genoeg vertier en beleving te vinden, zoals:

  • Een stadscamping, workshops vloggen en silent disco junior op het Mariënburgplein
  • Beeldhouwen en voorstellingen bij Festival op ’t Eiland
  • Kunst voor kids op De Kaaij
  • Workshop muzikaal avontuur bij Museum Het Valkhof
  • Speelkwartier bij Waalkade Centraal
  • Op de foto met een reuzenschoen van Lowa in de Burchtstraat

Vierdaagsefeesten festivalbandje

Voor de echte feestgangers is er nu het Vierdaagsefeesten festivalbandje. Met dit polsbandje heb je voor maar een tientje elke dag exclusieve toegang tot een leuke extra's én kun je zonder te betalen doorlopen bij de toiletten. Je kunt het bandje aanschaffen in de webshop. Wees er snel bij, want ze gaan hard!

Vierdaagsefeesten app

Houd de Instagram van de Vierdaagsefeeesten goed in de gaten, want binnenkort lanceren ze een nieuwe app waar je gemakkelijk al je favoriete optredens en podia kunt opslaan! Bovendien kun je zien waar het druk is op een speciaal daarvoor ontworpen plattegrond, als je linksvoor bij Snollebollekes bijvoorbeeld nét iets te heftig vindt.

Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...