Vierdaagsefeesten thema's: Roze Woensdag

Op de Vierdaagsefeesten, van 16 t/m 22 juli, verandert heel Nijmegen in één groot festivalterrein. Op meer dan 40 podia treden ruim 1000 artiesten op. Keuzestress? Of zin om eens verder te kijken dan je favoriete podium? In aanloop naar de feesten lichten we elke week een thema uit, met de beste programma-highlights. Last but not least: Roze woensdag! 

Roze Woensdag is méér dan een groot feest alleen. Op Roze Woensdag vieren we onze vrijheden, maar staan we ook stil bij de verbetering op het gebied van de maatschappelijke en wettelijke acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap. Daarom is er naast party extravaganza met dragqueens, dragkings en dansers, ook ruimte voor serieuzer programma.

 

Pretty in pink

Overdag loopt de route van de Vierdaagse door het centrum van de stad, en worden de lopers aangemoedigd. De dresscode van Roze Woensdag is inmiddels massaal overgenomen door de Vierdaagselopers, dus ook hen zie je veelal pretty in pink of met regenboogkleuren.

Place to be

De Smaakmarkt, bij Kelfkenbos Festival, het Hertogplein, bij Credible, De Regenboog, het Faberplein en Groots in de Grotestraat zijn dé places to be om in je prachtigste Roze Woensdag-outfit te feesten en de lopers toe te juichen. Of loop mee met de Pride Walk door het centrum van de stad!

Vierdaagse voor iedereen

Bekijk daarnaast ook de overige programma-onderdelen van Roze Woensdag, georganiseerd door de LHBTI+-gemeenschap, zoals Roze Woensdag Jong!, speciaal voor jongeren. Of vind deze dag op jouw favoriete feestlocatie nét wat diversere vertegenwoordiging op het podium, of het nu gaat om gender, afkomst of wat dan ook. De Vierdaagsefeesten zijn er voor iedereen, en dat dragen we vandaag graag extra uit!

Check alle optredens op Roze woensdag of bekijk het complete programma van de Vierdaagsefeesten. 

Vierdaagsefeesten app

Houd de Instagram van de Vierdaagsefeeesten goed in de gaten, want binnenkort lanceren ze een nieuwe app waar je gemakkelijk al je favoriete optredens en podia kunt opslaan! Bovendien kun je zien waar het druk is op een speciaal daarvoor ontworpen plattegrond, als je linksvoor bij Snollebollekes bijvoorbeeld nét iets te heftig vindt.

Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...