Nu is het oude Doornroosje écht De Basis!

Na jaren van voorbereiding en vele druppels bloed, zweet en tranen was het afgelopen vrijdag dan eindelijk zover. De sleutels van De Basis werden overhandigd aan ruim 30 muzikanten en ondernemers uit de muziekwereld.

Muzikaal ecosysteem

De Basis is een muzikale broedplaats, een uniek initiatief gevestigd in het pand van het oude Doornroosje aan de Groenewoudseweg 322 in Nijmegen. Een pand dat muziek ademt en waar legendarische acts hun sporen hebben verdiend en nagelaten. Onder leiding van een groep enthousiastelingen is het pand in 2019 aangekocht en inmiddels verbouwd. Er is een professionele opnamestudio, vaste en flexibele repetitieruimtes, werkplekken voor ondernemers in en om de muziekscene, opslagruimtes, een guesthouse voor overnachtingen en een café als centrale ontmoetingsplek. Op allerlei manieren stimuleert De Basis de ontwikkeling, kruisbestuiving en ontmoeting tussen muzikanten, producers, muziekondernemers én publiek. 

Op dit moment zijn de ruimtes al voor 85% verhuurd aan vaste residents: 23 muzikale acts en 10 muziekondernemers namen afgelopen vrijdag hun intrek.

Brede steun in de stad

Uniek aan De Basis is dat ruim 500 particuliere certificaathouders aan de basis staan; muziekliefhebbers die investeren in de waarde van cultuur en echt onderdeel zijn van de community. Met die investering is de afgelopen jaren het pand aangekocht, gerenoveerd en al grotendeels verbouwd. Hoewel de muzikanten nu al De Basis zijn ingetrokken, worden er op dit moment nog enkele zaken verbouwd en verbeterd. Daarvoor heeft De Basis nog een laatste stukje extra financiering nodig en loopt er nu nog een campagne om extra certificaathouders te werven. 

De officiële opening staat gepland voor 20 november.