Fotoverslag: Voorrondes de Dag van het Levenslied 2024

Op zaterdag 9 maart stonden maar liefst 7 acts vol enthousiasme op het podium van de Lindenberg te Nijmegen. Voor een volle Steigerzaal streden zij om een plaatsje op het hoofdpodium van de Dag van het Levenslied op Moederdag, dit jaar op 12 mei.

De immer enthousiaste jury bepaalde welke lokale smartlapkanjers door mochten naar het festival. Er werd geselecteerd op meezingbaarheid, muzikaliteit en de presentatie.

Het was een spetterende avond vol hoogtepunten! Johnny NL sleepte de felbegeerde juryprijs binnen, terwijl de HEMA's ervandoor gaan met de publieksprijs. Zowel Stuk Verdriet als de Nuilende Nichjes hebben een aanmoedigingsprijs gekregen. Beide acts krijgen namelijk een workshop zang/regie aangeboden namens de Dag van het Levenslied. Hiermee willen ze hen ook klaarstomen voor het grote podium in het Valkhofpark.

De Dag van het Levenslied is een stichting, hun doel is dus niet om winst te maken met het festival. De Dag kan alleen bestaan dankzij de enorme inzet van een eigenzinnig bestuur, een enthousiaste groep harde werkers, vrijwilligers en artiesten, en een paar kleine doch trouwe sponsoren.

Op 12 mei maken ze er, samen met jou, graag een feestje van! Iedereen wordt tijdens het Dag van het Levenslied meegesleept in een bomvol en vrolijk programma, met een enorme diversiteit aan smartlap acts. Ben jij er bij?

Meer weten over de Dag van het Levenslied? Bekijk hier hun website.

 

Fotografie: Frank van Raaij

Dit vind je misschien ook leuk...