Fotoverslag: Nijmeegse Winterweken 2023/2024

De Nijmeegse binnenstad was van 16 december tot en met 7 januari het bruisende hart van de Nijmeegse Winterweken. Bezoekers konden genieten van een unieke lichtsculpturenroute met een Romeinse quiz, en werden vermaakt met levendig straattheater. Voor de jongere bezoekers was er een speciaal kinderprogramma in de Stevenskerk. Ook stond er een nieuwjaarsduik op het programma in een authentiek Romeins badhuis. IntoNijmegen ging op pad voor een fotoverslag!

Ook dit jaar was de binnenstad van Nijmegen tijdens de Winterweken weer betoverend verlicht door een lichtjesroute met acht indrukwekkende sculpturen. Op Plein '44 kon je een gigantische kerstboom bewonderen, waar bezoekers doorheen konden lopen. Ook de ingang van het Valkhofpark werd verlicht door een reusachtige ster. Tijdens het wandelen van de route was er ook de mogelijkheid om mee te doen aan een romeinse geschiedenisquiz. De wandeleraars die de meeste quizvragen correct beantwoordden, hebben een lokale bon gewonnen. 

Tijdens de wandeling hadden bezoekers de kans om te genieten van bijzonder straattheater, verzorgd door de WinterDiva's, Holy Angels en IJskoninginnen. Er waren ook gezellige optredens van koren en er was de mogelijkheid om mee te doen aan een silent disco. Een bijzonder hoogtepunt was de nieuwjaarsduik in een Romeins badhuis, een goede manier om het nieuwe jaar in te luiden. 

Op woensdag 27 december werd er in de binnenstad een lampionnentocht georganiseerd. Tijdens deze tocht droegen de deelnemers lampionnen als symbolisch gebaar om een lichtje te branden voor anderen. Dit jaar stond de lichtjesoptocht in het teken van het Amalia Kinderziekenhuis

Voor kinderen was er 's middags ook de mogelijkheid om hun eigen lampion te versieren in de Stevenskerk. Uiteraard wandelde de Winterfee ook gezellig mee!

In de Stevenskerk stond er een speciale 'Winterwensboom', bedoeld voor iedereen die een bijzondere wens had voor het nieuwe jaar. Bezoekers konden hun hoop en dromen voor het aankomende jaar opschrijven op speciale wenskaartjes en deze in de boom hangen. Uit alle ingediende wensen werden vijf gelukkige winnaars gekozen, wiens wensen in vervulling gingen. 

Billie (10) wenste meer financiële middelen voor zijn moeder; ze kregen een weekend in het Hup hotel. Dominique hoopte dat zijn vader Frankrijk kon herbezoeken, waar ze nu naartoe kunnen met een budget voor familiehereniging. Oma Ike's wens was dat Noud (13) naar de Efteling kon, wat nu mogelijk is met tickets en budget. Een gezin dat twee kinderen verloor, krijgt een budget voor een weekendje weg. Tot slot kreeg Amélie (6) een hoelahoep in haar favoriete kleuren, de wens van haar vader.

Blijf op de hoogte van de Nijmeegse Winterweken via de winterwekenpagina

 

Fotografie: Toon de Vos