Fotoverslag: Bumble B. Boy in de Vereeniging

Op vrijdag 15 maart presenteerde Bumble B. Boy zijn debuutalbum in De Vereeniging. De van oorsprong Australische Nijmegenaar, die zichzelf een art-punkartiest en mislukte kinderentertainer noemt, zette de zaal op zijn kop met een mix van theater, verhalen vertellen en elektrische punkenergie. IntoNijmegen was erbij!

Bumble B. Boy won in 2022 de Roos van Nijmegen en stond op verschillende festivals, zoals Best Kept Secret en Down the Rabbit Hole maar bijvoorbeeld ook de Vierdaagsefeesten en Oranjepop. Door verschillende genres en disciplines te combineren, wil hij het publiek volgens zijn website 'onvoorspelbare chaotische essentie' voorschotelen, en dat lijkt deze avond zeker te zijn gelukt.

De supporting act van de avond was Abel Natürlich die in 2021 debuteerde. Hij blijft niet binnen één genre. Zo was zijn debuut een slacker-EP en heeft hij zich ook aan progpunk gewaagd. De rode draden binnen zijn werk zijn zijn zwartkomische teksten en zijn pianospel.

Vol energie en met veel passie is de Vereeniging compleet op zijn kop gezet. Als chaos (zoals eerder gezegd) het doel was, dan lijkt dat doel bereikt en is Bumble B. Boy met vlag en wimpel geslaagd voor zijn eigen uitdaging. Het publiek lijkt in ieder geval tevreden.

Wil je meer informatie over Bumble B. Boy? Die kun je hier vinden.

 

Fotografie: Edwin Smits

Dit vind je misschien ook leuk...