Fotoverslag: Alfa Laval Stevensloop 2024

Op zondag 17 maart werden de Nijmeegse straten omgetoverd tot hardloopparcours voor de jaarlijkse Alfa Laval Stevensloop. De binnenstad stroomde vol met duizenden sportieve hardlopers en enthousiaste toeschouwers. Benieuwd hoe dat eruit zag? Bekijk dan dit fotoverslag van het atletische spectakel! 

De stadsloop bood deelnemers de keuze tussen 5, 10 of 21 kilometer op zondag, terwijl op zaterdagavond de adrenaline hoog opliep tijdens de stadscross. Op de 5 kilometer veroverde Milan van der Meer (14.24 minuten) van de trotse Nijmeegse studentenvereniging 't Haasje de titel. Aan de zijde van de vrouwen stond Femke Rosbergen op het hoogste podium, haar snelste Stevenslooptijd klokkend op 16.11 minuten.

Op de 10 kilometer bevestigde Luuk Maas van AV De Liemers uit Zevenaar zijn favorietenstatus en claimde de overwinning in 29.19. Ruth van der Meijden uit Groesbeek, een veterane op haar 39e, veroverde glorie op deze afstand met een tijd van 36.08. Het was zeven jaar geleden dat ze al eens de halve marathon had gewonnen.

De ultieme uitdaging: de halve marathon

De kroon op deze dag van atletisch triomf werd geplaatst door Frank Futselaar (1.05,50) en Marcella Herzog (1.13,56), beiden uit Arnhem. Deze twee titanen liepen de 21,1 kilometer als een voorbereiding op hun volgende uitdaging, de marathon.

De Alfa Laval Stevensloop & Stevens Stadscross worden mede mogelijk gemaakt door inzet van vrijwilligers. Van de voorbereidingen tot het bruisende weekend zelf, zijn meer dan 400 vrijwilligers onmisbaar om verschillende taken te vervullen.

Meer weten over de Alfa Laval Stevensloop? Bezoek dan hun website www.alfalavalstevensloop.nl.
 

Fotografie: Frank van Raaij

Dit vind je misschien ook leuk...