Zilveren Waalbrugspeld voor Ron van Eeuwijk

De heer Van Eeuwijk (61) heeft 22 jaar als brandweervrijwilliger gewerkt en ontvangt vandaag uit handen van loco-burgemeester Noël Vergunst de Zilveren Waalbrugspeld. 

Zo’n tweeëntwintig jaar geleden is de heer Van Eeuwijk gestart als brandweer vrijwilliger. Hij is op 1 september 2000 begonnen o.a. als manschap, chauffeur en pompbediende. Jarenlang was hij betrokken bij de brandweerpost in Lent. De heer Van Eeuwijk heeft hieraan veel vrije uren besteed. Naast alle oproepen, vonden zowel wekelijks als enkele malen per jaar, oefenavonden plaats. De heer Van Eeuwijk heeft door zijn hoge mate van beschikbaarheid een duidelijke stempel gedrukt op de paraatheid van de post. 

De heer Van Eeuwijk weet na 22 jaar inmiddels heel goed dat oproepen te pas en te onpas binnenkomen. Gemiddeld gaat het om zo’n 80 tot 100 oproepen per jaar. 

Het werk als brandweer vrijwilliger kan zowel mooi als heftig zijn. Er zijn incidenten met een grote impact voor jezelf, je familie en je collega’s van de brandweer. Een goede werksfeer is uitermate belangrijk voor een team dat blindelings op elkaar moet kunnen vertrouwen. De heer Van Eeuwijk weet dit en wordt door zijn collega’s enorm gewaardeerd omdat hij naast het werk als vrijwilliger, ook actief bijdraagt voor een goede werksfeer. De heer Van Eeuwijk organiseert regelmatig activiteiten voor zijn collega’s en hun partners. Ook ondersteunt hij bij goede doelen evenementen. De heer Van Eeuwijk is in het bezit van een enorme kennis van technische installaties en interieurbouw. Deze kennis zette hij ook in bij de nieuwbouw van de kazerne aan de Spoorstraat. Hier speelde hij een prominente rol bij het ontwerp en inrichting de nieuwe kazerne. De kazerne is daarmee ook een mooie ontmoetingsplaats geworden waar het team van de brandweer elkaar kan opvangen na een zwaar incident.