Nevel lanceert nieuw huisbier ‘Wild’

De Nijmeegse brouwerij Nevel lanceert deze week zijn nieuwe huisbier; ‘Wild’. De naam van het bier komt voort uit de oorsprong van de ingrediënten. ‘Wild’ is hét nieuwe vlaggenschip bier van de Nijmeegse brouwerij. ‘Wild’ is vergist met Nevels unieke gistcultuur, direct in de natuur geoogst. Gebrouwen met 100% Nederlandse grondstoffen van duurzame en natuurinclusieve boeren. Het bijzondere bier is gebrouwen met verschillende granen en subtiele dosis aromatische hoppen. De wilde gist geeft dit bier zijn uitgesproken geur en licht zure afdronk. Met 6% is het een prachtig doordrinkbaar bier.

Nevel bewandelt al jaren de ongebaande paden en brouwt complexe bieren, die veel te vertellen hebben. Er worden heerlijke, bijzondere bieren gebrouwen die hun weg inmiddels hebben gevonden naar talloze speciaalbierliefhebbers, fijnproevers en toprestaurants. Wie de bieren voor het eerst probeert gaat op een daadwerkelijke smakenreis. De houtgerijpte bieren van de brouwerij worden onder andere gemaakt met boombast, bessenbladeren, sierkwee en wilde kruiden. ‘Wild’ moet voor deze rijke smaakwereld de inleiding worden, toegankelijk en een voorbeeld voor wat wild bier inhoudt. Bieren gemaakt zonder chemische toevoegingen of kunstmatige bijsturingen. Gemaakt in beweging met wat de natuur biedt.

Nevel vraagt zich af of jij durft jouw wilde natuur te laten zien en roept je op om vooral hun nieuwe ‘Wild’ te proberen!

‘Wild’ is nú verkrijgbaar bij de betere slijterijen, restaurants, cafés en natuurlijk via de eigen webshop van Nevel op www.nevel.org. Ook vind je hier de andere bieren van Nevel en is er de mogelijkheid om nu tegen gratis verzendkosten de ‘Maak Kennis met Wild’-box te kopen. Men krijgt dan tegen een prijs van €19,95 drie flesjes ‘Wild’, een flesje seizoensbier ‘Tam’ en een flesje van het prijswinnende, houtgerijpte ‘Meander’.

Meer informatie over brouwerij Nevel vind je op nevel.org. Nevel is te vinden aan de Waalbandijk 8 D 6541 AJ Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk…