Webserie ‘Het E-Team’ in première: Door het vuur voor de natuur

De humoristische en spannende YouTube-serie waarin het E-Team de strijd aangaat tegen klimaatverandering zal donderdag 18 januari om 16:30 op YouTube in première gaan. De 16-delige webserie zal daarna iedere donderdag op dezelfde tijd op het YouTubekanaal @e-teaminactie te zien zijn. Na de première is er een livestream met de presentatoren.

In deze humoristische webserie gaan broer en zus Gi en Mon door het vuur voor de natuur. Zij doen allerlei gekke, ludieke en humoristische acties vóór dier en milieu en tegen klimaatverandering. Regelmatig zetten ze Nijmegen op z’n kop, maar ook in de rest van Gelderland en daarbuiten komen zij in actie. Vaak doen ze dat met een gast of organisatie die opkomt voor deze belangen. Door onderbroekenlol te combineren met serieuze thematiek komen ze tot creatieve invalshoeken en verrassende situaties. Het E-Team heeft daarnaast ook oog voor diversiteit en klimaatrechtvaardigheid. Het programma stimuleert jonge kijkers om anders naar hun omgeving te kijken en zich anders te verhouden tot klimaatproblematiek. Zo biedt het E-Team hun handelingsperspectief en optimisme.

'Het E-Team’ is een uniek YouTube concept dat enkel voor dit online platform geproduceerd is door het Nijmeegse Zaaigrond Filmproducties. De webserie kwam tot stand dankzij het Makersfonds van Gemeente Nijmegen, het VSB Fonds, De Haella Stichting en de Triodos Foundation. De crew bestaat grotendeels uit Nijmegenaren; waaronder editor Ozan Olçay en filmmaker Harko Wubs die eerder met zijn korte humoristische film ‘The Human’ over de hele wereld in de prijzen viel en waarin hij ook humor combineerde met het thema dier en milieu.

Bekijk hier het YouTube kanaal: www.youtube.com/channel
TikTok: @e_teaminactie
Instagram: @e_teaminactie

Dit vind je misschien ook leuk…