Wat is er te doen in Nijmegen - 9 t/m 15 oktober 2023

Deze week is er weer genoeg te doen in het mooie Nijmegen, het is dus weer de hoogste tijd voor onze weektips! De activiteiten zijn erg divers, kijk snel wat bij jou past.

1. Midzomernachtsdroom (reprise)

Midzomernachtsdroom is terug! Na hun succesvolle Oost-Nederlandse tour is dit hallucinante theaterspektakel nu te zien in de rest van het land. Theater Oostpool, dansgezelschap Introdans en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel bundelen opnieuw hun krachten en nemen je mee in de origineelste Shakespeare die je ooit hebt gezien. Met meer dan 35 performers op het toneel kun je rekenen op een avond vol kleur, uitbundigheid, humor en dat alles in een gloednieuwe bewerking in de taal van nu. 

Dinsdag 10 en woensdag 11 oktober 2023 om 20.00 t/m 21.55 uur bij de Stadsschouwburg in Nijmegen. 
 

2. Free Future College

Tijdens Free Future College wordt programma geboden aan de hand van acht thema’s: diversiteit, migratie, mensenrechten, acceptatie, vrijheid van meningsuiting, veiligheid, seksuele vrijheid en economische vrijheid. 9 t/m 12 oktober kun je komen luisteren naar vier verschillende sprekers die allen een eigen thema aankaarten. Luister maandag bijvoorbeeld naar 'Digitaal verslaafd?' van Doortje Smithuijsen en donderdag naar 'Hoe wil China de wereld naar zijn hand zetten?' van Ties Dams.

Maandag 9 t/m donderdag 12 oktober in de Lindenberg

 

3. KOFFIE

Sinds hun oprichting in 2013 staat de Amsterdamse afrobeat- en funkband KOFFIE garant voor lachende gezichten en bewegende lichamen. KOFFIE keert terug met hun vierde album Kokon. De sound is verder verdiept, gelaagd en gepolijst, zonder aan energie of vernieuwing in te boeten. Op Kokon hoor je een band die strakker en funkier klinkt en meer plezier heeft dan ooit.

Donderdag 12 oktober 2023 om 22.00 uur in Merleyn.

 

4. Cabarestafette

Sinds jaar en dag is de Cabarestafette dé plek waar je de grote cabaretiers van de toekomst spot. Elk jaar verzamelen veelbelovende jonge grappenmakers zich in de Cabarestafette, om er samen op uit te trekken. Jij ziet er drie voor de prijs van één. De line-up wisselt per avond, dus je weet nooit wat je krijgt. Laat je verrassen en laat je aan het beste cabarettalent van het moment! Door de drie totaal andere acts krijg je gegarandeerd een gierend grappig driegangen-verrassingsmenu voorgeschoteld.

Donderdag 12 oktober 2023 om 20.00 uur bij de Stadsschouwburg in Nijmegen. 

 

5. Molenhoeks Makkie

Molenhoeks Makkie is een unieke hardloopwedstrijd op heuvelachtig bosparcours. Ga je voor de 5, 10 of 15 km? Welke afstand je ook kiest, ga er maar van uit dat het geen ‘makkie’ wordt! Ieder parcours gaat over heuvels en door dalen en bevat wel een paar uitdagende klimmetjes over mul zand. Want geklommen wordt er zeker!

Zondag 15 oktober 2023 om 9.00 t/m 12.00 uur bij Stationstraat 48. 

 

Dit vind je misschien ook leuk...