Wat is er te doen in Nijmegen - 9 t/m 13 januari 2023

We hebben vijf hele leuke activiteiten voor jullie op een rijtje gezet. Activiteiten voor jong en oud. Lees je gezellig mee? Hele fijne week gewenst!

1. Naar het Rijk der Fabelen

Vanaf zaterdag 23 april presenteert museum De Bastei de tentoonstelling ‘Naar het Rijk der Fabelen’. In deze vrolijke beestenparade ontdek je de feiten en fabels van bekende dieren uit de regio. Wat weet jij van je favoriete dier? Voel, ruik, en luister goed naar de dieren in de expositie en laat je verrassen!
Deze multi-zintuigelijke tentoonstelling is toegankelijk ingericht voor blinde, slechtziende en ziende bezoekers. ‘Naar het Rijk der Fabelen’ vormt dan ook een volgende stap in het beter toegankelijk maken van het museum. De tentoonstelling ‘Naar het Rijk der Fabelen’ is te zien tot en met zondag 29 januari 2023. Ben jij hier benieuwd naar? Klik dan hier.

Dagelijks t/m 29 januari 2023 van 10:00 tot 17:00 uur. De Bastei, Lange Baan 4 Nijmegen.

2. Annelien Van Wauwe & Ensemble Carousel

Het Brusselse kamermuziekensemble CAROUSEL brengt twaalf jonge uitmuntende musici samen rond de gelauwerde Belgische klarinettiste Annelien Van Wauwe. De leden van het ensemble komen uit zes Europese landen en zijn stuk voor stuk actieve kamermusici en solisten. Het in 2019 opgerichte ensemble is ondertussen een graag-geziene gast in de Vlaamse concertzalen. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier voor meer info!

Klassieke muziek, dinsdag 10 januari 2023 om 20:15 uur. Concertgebouw De Vereniging, Keizer Karelplein 2 d Nijmegen.

 

3. Kindercollege | Matisse: schilderen met een schaar | 6+

Henri Matisse was een Franse schilder die hele kleurige schilderijen maakte. Leer meer over deze schilder en maak een collage in de stijl van Matisse! Is dit echt iets voor jouw (klein)kind(eren)? Klik dan hier voor meer info!

Donderdag 12 januari 2023 van 15:30 tot 17:00 uur. Bibliotheek Muntweg, Muntweg 207 Nijmegen.

4. Kasper van der Laan, Warm (try-out)

Is het cool, chill, fresh of hot? Nee joh, het is Warm, de tweede voorstelling van Kasper van der Laan. Deze mafkees blijft maar aanstormen en is ongekend grappig, absurd, onvoorspelbaar, ontwapenend en ook nog eens sexy. Lijkt jou dit erg leuk? Klik dan hier!

Vrijdag 13 januari 2023 van 20:30 tot 22:00 uur. De Lindenberg, Ridderstraat 23 Nijmegen.

 

5. DIVIDID Label Night

DIVIDID is een van de meest vernieuwende Drum and Bass labels van de afgelopen jaren, en ook nog van Nederlandse bodem. Na lange tijd van stilte rondom DIVIDID komen ze terug met hun eigen label night. Voor hun eerste show komen ze naar Doornroosje. Ben je benieuwd naar de line-up? Klik dan hier!

Zaterdag 14 januari 2023 om 23:00 uur. Doornroosje Poppodium, Stationsplein 11 Nijmegen.       
                 

Dit vind je misschien ook leuk...