Wat is er te doen in Nijmegen - 8 t/m 14 mei 2023

In de week van 8 tot en met 14 mei is er weer veel te zien en te doen in Nijmegen, of je nou zin hebt in een festival of kunst, er is voor elk wat wils. Lees snel onze 5 tips!

1. Ozark Henry

Ozark Henry is één van de vele alter ego’s van de Belgische artiest Piet Goddaer. Deze tour viert hij het 20-jarig bestaan van zijn meest succesvolle album ‘Birthmarks’ met een integrale uitvoering van het album, aangevuld met een greatest hits set! Sinds David Bowie het debuutalbum van Ozark Henry in 1996 prees als één van zijn favorieten, heeft de Belgische artiest met groot succes muziek geproduceerd die varieert van avant-gardistische elektronica tot pop en klassieke muziek.

Donderdag 11 mei om 20.30 uur | Doornroosje

 

2. Piëta expositie

Museumpark Orientalis (Heilig Landstichting) presenteert de beeldende kunst expositie “Piëta". Deze tentoonstelling belicht op indringende, maar toegankelijke wijze het zoeken naar hoe om te gaan met verdriet; een zoektocht naar verbinding met elkaar. Kunstenaars Hilly Withaar en Henk Westerhof nemen een zeer persoonlijke ervaring rond verlies en troost, leven en dood als uitgangspunt en creëren daarmee een universele beleving in video(installatie) en schilderijen.

Dagelijks tot en met 4 juni van11.00 tot 17.00 uur | Museumpark Orientalis

 

3. Kindercollege: De onmogelijke tekeningen van Escher 8+

Maurits Cornelis Escher is een Nederlandse kunstenaar die de meest onmogelijke tekeningen maakte. Kijk maar eens goed: waar beginnen zijn vissen en waar houden de vogels op? Rianne gaat er met jullie naar kijken en over de tekeningen van Escher vertellen. Daarna maak je zelf een kunstwerk in de stijl van Escher.

Donderdag 11 mei van 15.30 tot 16.30 uur | Bibliotheek Muntweg

 

4. Shifft

Door de komst van TikTok, Instagram en Facebook nemen we een digitale identiteit aan. Veelal een opgepoetst plaatje. Waar komt het verlangen om een tweede identiteit te creëren vandaan en hoe geven we deze vorm? En wat betekent dit voor relaties? In Second Life gaat choreograaf Jasper van Luijk samen met performers en publiek op zoek naar antwoorden. Op indringende muziek van beatboxer en theatermaker Abdelhadi Baaddi.

Zaterdag 13 mei om 20.30 uur | LUX

 

5. Iconic Festival

Na twee geslaagde edities is Iconic Festival terug! Op zaterdag 13 mei wordt het Valkhofpark omgetoverd tot een waar muziekfestijn waar jij een dag lang kan genieten van live performances van de allerbeste tribute bands van Europa. Met dit jaar een nog breder scala aan genres, wordt het festivalseizoen in Nijmegen op iconische wijze geopend met tributes van onder andere Queen, ABBA en Coldplay. Met ook nog een terras en een platenbeurs heeft dit festival werkelijk alles te bieden. Dansen, zingen, drinken, eten: jij komt niks te kort!

Zaterdag 13 mei van 13.30 tot 23.30 uur | Valkhofpark

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...