Wat is er te doen in Nijmegen - 7 t/m 13 augustus 2023

Een nieuwe week op komst, dus ook nieuwe weektips! We hebben dit keer de leukste uitjes, culinaire hoogstandjes en workshops voor je uitgezocht. Wat zijn jouw plannen?

1. Opening Expositie Blik op Nijmegen

Kom naar de opening van de nieuwe expositie: Blik op Nijmegen. De prachtige fotografie van Karsten Russ en de kunstwerken uit de collectie van kunstverzamelaar en stadsgids Wim Bilo vormen de achtergrond voor persoonlijke verhalen en leuke anekdotes over bekende en onbekende locaties in Nijmegen. De nieuwe tentoonstelling loopt tot eind oktober.

Dinsdag 8 augustus van 19.00 tot 21.00 | Huis van de Nijmeegse Geschiedenis


2. Pop-up: Italian summer night

Waan je in een Italiaanse tuin tijdens deze nostalgische avond waarbij de zomerse overvloed op je bord komt. Na ontvangst met een drankje van het huis, beginnen we een wandeling door het kleurrijke eetbare landschap waarbij de sappige tomaat, aubergine en courgette de hoofdrollen spelen. Deze avond staat in het thema van puur genieten; gevuld met dag verse ingrediënten – goed gezelschap – verfijnde koude en warme gerechten, geserveerd aan lange tafels – met smaakvolle Siciliaanse wijnen. 

10 en 11 augustus van 18.00 tot 22.00 uur | Kiemkracht64

 

3. Balboa Basics summer workshops

In deze twee avonden leren Pien en John je de basis van Balboa! De Balboa, ook wel bekend als "Bal", is een swingdans die in de jaren 20 in Zuid-Californië is ontstaan en in de jaren 30 en 40 enorm populair was. Balboa wordt vaak gedanst op snelle jazz en is een van de meest populaire substijlen waarin Lindy Hoppers zich stort om hun horizon te verbreden.

Caribisch Centrum Amanné | 11 tot en met 18 augustus van 20.00 tot 21.30 uur

4. Bar Pasta @ the Park

Op zondag 13 augustus is het weer tijd voor Bar Pasta at the park. Vanaf 15:00 uur kun je in het parkje tegenover ons terras genieten van alles waar jij je weekend mee wilt afsluiten. Met verse pizza's en live muziek is lekker lang blijven zitten nog nooit zo makkelijk geweest.

Dus nog geen plannen? Noteren! Wel al plannen gemaakt? Neem ze dan mee naar Bar Pasta at the park en verras ze met een oester, bubbel en meer!

Zondag 13 augustus van 15.00 tot 20.00 uur | Parkje tegenover Bar Pasta 


5. Podium aan de Waal, Waalhalla

Skatepark Waalhalla neemt het Podium aan de Waal over. Dat betekent: coole demo's, én zelf uitproberen - als je durft.

Wat krijg je als je skaters in het water gooit? Precies! Skimboarders! Het Waalhalla skateteam neemt hun mobiele skimboardbaan mee. Alsof dat niet genoeg is plaatst Waalhalla deze dag ook een miniramp (een iets kleinere halfpipe) om flink op te skaten. Truc na truc, heen en weer. Truc niet geland? Dan maar nog een keer! Waalhalla zorgt voor de skimboards, skateboards en bescherming. 

Zondag 13 augustus van 14.00 tot 17.00 uur | De Lindenberg

Dit vind je misschien ook leuk...