Wat is er te doen in Nijmegen - 6 t/m 12 februari 2023

Wat is er deze week te doen in de stad? Waar moet je naartoe en wat mag je niet missen? Bekijk hier onze tips!

1. Alleen Familie

Huub Stapel is terug. De man die Mars en Venus genadeloos langs de meetlat van het leven legde, en het huwelijk tot op het bot ontleedde, wijdt zich nu aan een nog groter onderwerp: familie. Want wie is er niet groot mee geworden? Familie is overal. En dan is er ook nog schoonfamilie, stieffamilie, pleegfamilie, adoptiefamilie, oranjefamilie en de grootste familie van Nederland.

Donderdag 9 februari van 20.00 - 22.05 uur | Stadsschouwburg Nijmegen.

 

 

2. Fiesta Macumba

Fiesta Macumba maakt al jaren door heel Nederland het nachtleven veilig met het inmiddels bekende recept: dansen, flirten en genieten van de lekkerste Música Latina, van toen en nu. De Fiesta Macumba Soundsystem & friends bombarderen de dansvloer met een molotovcocktail van exotische geluiden: reggaeton, cumbia, salsa, merengue, bachata, dancehall, latin hiphop… Alles wordt in de blender gegooid met een dampende dansvloer als resultaat!

Zaterdag 11 februari om 23.00 uur | Doornroosje Poppodium.

 

3. De Bastei Buurtsuper 

Aardbeien in de winter? Sperziebonen uit Afrika? Nog niet zo heel lang geleden at je alleen wat er in je omgeving en per seizoen beschikbaar was. Het landschap was je eigen buurtsuper! Museum De Bastei presenteert een nieuwe tentoonstelling over deze verbinding tussen bord en landschap. ‘De Bastei Buurtsuper’ is geopend vanaf zaterdag 11 februari, dus sla je slag!

Dagelijks vanaf 11 februari 2023 van 10.00 - 17.00 uur | De Bastei.

 

 

4. Workshop experimenteren met druktechnieken

Ooit gehoord van de Gelli plate? Met deze drukplaat kun je op een simpele manier de meest aparte en mooie patronen en afbeeldingen maken. Laat je creativiteit de vrije baan en experimenteer! Je gaat aan de slag met acrylverf, sjablonen en na de pauze met planten. De afdrukken kun je later thuis inlijsten of verwerken in kaarten of collages. Lees hier meer over de workshop. 

Zaterdag 11 februari van 11.00 - 13.30 uur | Creatief Centrum Nijmegen-Zuid.

 

5. THUS LOVE

Hun debuutalbum ‘Memorial’ verscheen recent op platenlabel Captured Tracks (van o.a. DIIV, The Soft Moon en Osees). Invloeden van Bauhaus en Joy Division zijn niet ver weg, maar THUS LOVE heeft een eigen smoel. Eerder toerde de band al mee op uitnodiging van o.a. Viagra Boys en Shame. Daarnaast toeren ze in februari en maart 2023 mee met Dry Cleaning in UK en Ierland, maar vlak daarvoor mogen wij ze nog zien in Merleyn.

Woensdag 8 februari om 22.00 uur | Merleyn.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...