Wat is er te doen in Nijmegen - 5 t/m 11 september 2022

Festivals bezoeken, lezingen bijwonen... Er is weer genoeg te doen in de week van 5 september! We hebben een aantal tips voor je onder een rijtje gezet. Fijne week!

1. Tekenfestival The Bid Draw Nijmegen

The Big Draw Nijmegen kent ook dit jaar als vanouds een laagdrempelig programma vol tekenactiviteiten voor jong en oud. Kunstenaars uit onder andere Lissabon, Londen en Tokio komen naar Nijmegen. Van 8 - 11 september barst het tekenfeest los. Waarvan de grote publieksdag op zaterdagmiddag 10 september plaatsvindt. Kunstenaars, leerlingen, inwoners en bezoekers kijken, luisteren, tekenen, maken en onderzoeken samen het thema van dit jaar: Come Back to Colour.

Tekenfestival The Bid Draw Nijmegen: dagelijks vanaf 8 september t/m 11 september van 13.00 tot 16.00 uur, Koningstraat 4.

2. Elemental Movement Circle

Vaak zijn we gewend om in ons hoofd te zitten waardoor voelen en bewegen vanuit dat gevoel soms naar de achtergrond kunnen raken. Tijdens deze cirkel ga je met behulp van lichaamsgerichte oefeningen, eigen gevoel en muziek bewegen op het Waalstrandje met Elemental Movement Circle.

Elemental Movement Circle: woensdag 7 september van 15.00 tot 17.00 uur, Ooijpoort. Prijs: 10 euro.

 

3. BCKYRD Festival

BCKYRD Festival is het kleurrijkste festival van Nijmegen. Verdeeld over 5 podia bieden Fiesta Macumba, Froday, Get Down, Jiwa Jiwe en Boeket een dag vullend programma met de beste Salsa, Bachata, Afropop, Afrobeats, R&B, Hiphop en Disco van dit moment. Met als belangrijkste thema de verscheidenheid aan kleuren, smaken en stijlen, gaat er tijdens BCKYRD Festival een wereld voor je open. 

BCKYRD Festival: zaterdag 10 september van 14.00 tot 00.00 uur, NYMA-terrein. Prijs: 33 euro.

4. Lezing: Kiezen als alles open ligt

We moeten voortdurend allerlei keuzes maken. Grote en kleine, moeilijke en gemakkelijke. Hoe komt het dat keuzes maken steeds moeilijker lijkt te worden? Is kiezen een verplichting of een bevrijding? En ten opzichte van wie zijn we eigenlijk verantwoordelijk wanneer we keuzes maken? Kom luisteren naar Paul van Tongeren en Thomas Quartier, de Denker en de Theoloog des Vaderlands die hun licht laten schijnen op alles dat met kiezen te maken heeft.

Lezing: Kiezen als alles open ligt: woensdag 7 september van 20.00 tot 21.30 uur, Collegezalen Radboud Universiteit. Prijs: 7,50 euro.

 

5. Open Monumentendag Nijmegen 2022

Tijdens de Open Monumentendagen op 10 en 11 september zijn 51 Nijmeegse monumenten open. Het (landelijke) thema is duurzaamheid. In een sfeer van samenkomst en verbinding openen de Nijmeegse monumenten de deuren voor iedereen. Neem een kijkje achter de schermen bij de Vasim & NYMA, bezoek de Thiemeloods, diverse monumenten op de Radboud Campus, Grootstal, het Hollandsch Duitsch gemaal of een van de andere bijzondere monumenten in de stad. En laat je verrassen bij de Strowijk Iewan: te jong om monument te zijn maar wijs genoeg om mensen te inspireren die interesse hebben in duurzaam en/of gemeenschappelijk te leven. 

Open Monumentendag Nijmegen 2022: 10 en 11 september van 11.00 tot 17.00 uur. Centraal informatiepunt: Stadhuis Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk...