Wat is er te doen in Nijmegen - 5 t/m 11 juni

Onze agenda staat bomvol met leuke activiteiten, we hebben 5 ervan voor je op een rijtje gezet. Hier moet je zijn deze week!

1. Trapeze

Trapeze is een scherpe en inventieve komedie over twee trapezewerkers die in de nok van het circus klaar staan om te springen. Wanneer de avond anders blijkt te verlopen dan ze verwacht hadden, ontstaat er twijfel over of ze elkaar wel blind kunnen vertrouwen. Dit uit zich niet alleen in hun verschillende opvattingen over de circustraditie, maar ook in hun persoonlijke ambities die toch verder uit elkaar liggen dan ze dachten. Als een van de twee gaandeweg het gevoel krijgt dat de ander hem laat vallen, neemt hij een even rigoureus als dramatisch besluit…

Donderdag 8 juni van 20.00 tot 21.10 uur | Stadsschouwburg

 

2. MICH

De Amsterdamse gitaarband MICH is een supergroep die geen supergroep wil zijn. De muziek van MICH is een aangename mix van new wave en postpunk die doet denken aan de vroege The Cure – deprimerende teksten op vrolijke gitaarmelodieën gemaakt door een band die JOMO (Joy Of Missing Out) als levensmotto heeft.

Donderdag 8 juni om 22.00 uur | Merleyn

 

3. Nimma aan zee

Kom met het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni los van de grenzen van je belevingswereld. Verplaats je in inheemse culturen, natuur, organismen en andere en nieuwe realiteiten. Loop met ons door het Nijmegen van de toekomst, wandel door het pop-up bos in de versteende stad, onderzoek mogelijke toekomstscenario's, kom luisteren naar spoken-word artiesten, spraakmakende en activistische sprekers en nog veel meer. 

9, 10, 11 juni: klik hier voor het gehele programma

 

4. Drift Festival 2023

Het warme bad na je winterdip en het fijnste weerzien met de lente: de tweede zaterdag van juni dansen we de zon tegemoet tijdens de 11e editie van Drift Festival. Maak je op voor een dag vol toekomstmuziek, zinderende kunst en ‘De Week van Drift’ op ons geliefde industriële NYMA-terrein. Dit jaar op de rol: nieuwe geluiden van lokaal talent en internationale headliners, zinnenprikkelende live-optredens, stage-hostings van Rush Hour, Doornroosje en Open Source Radio, en zeven splinternieuwe stage-designs die je voorzien van een onvergetelijk voorjaar.

Zaterdag 10 juni 14.00 - 23.59 uur | NYMA Terrein

 

5. Canto Ostinato op 3 vleugels

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Simeon ten Holt werd geboren. Een goede reden voor Dorothea Schokking, Theo de Best en Christa Kneppeck om het door velen geliefde werk weer te laten klinken. Samen vormen ze Trio Ostinato. Ten Holt wilde het gevoel en de mystiek weer in zijn muziek laten klinken, en in Canto combineerde hij dit met een ritmische drive. Het stuk bestaat uit zo'n 100 korte fragmenten die ieder een aantal keren herhaald worden. De spelers hebben bepaalde vrijheden: zij beslissen over hard, zacht, staccato, legato, het aantal herhalingen, accenten en registers. Tijdens de uitvoering wordt dus pas beslist hoe het stuk gaat klinken. Dit is steeds weer een avontuur!

Zondag 11 juni van 15.00 tot 16.30 uur | Karel de Grote College
 

Dit vind je misschien ook leuk...