Wat is er te doen in Nijmegen - 5 t/m 11 december 2022

Deze week hebben we weer wat leuke activiteiten op een rijtje gezet. Benieuwd welke? Neem dan gauw dit lijstje even door!

1. Muzikantencafé: Roos van Nijmegen 2023

Muzikantencafé is dé avond voor Nijmeegse artiesten en professionals in spé om kennis op te doen en te delen. Bij elke editie nodigt Schuum een andere expert uit die je alles kan vertellen over een specifiek aspect van de muziekscene. Elke editie staat in het teken van een ander thema. Ben jij hier benieuwd naar? Klik dan hier!

Pop en Rock, dinsdag 6 december 2022 van 19:30 tot 23:00 uur. De Basis, Groenewoudseweg 322 Nijmegen.

 

2. Firma MES

Firma MES maakt documentair theater over maatschappelijke onderwerpen. De Onaantastbaren, geschreven door de bekende theaterauteur Jibbe Willems, is een voorstelling over samenleven met mensen die meer gelijk zijn dan jij. Een bloedstollende theateravond over de wereld van diplomatie waar je niet zonder klamme handen en gewetenswroeging uit zult komen. Maakt dit jou nieuwsgierig? Klik dan hier voor meer info!

Theater en toneel, vrijdag 9 december 2022 vanaf 20:30 uur. Lux Nijmegen, Marienburg 38 Nijmegen.

 

3. Workshop Sensualiteit

Sensualiteit, het is een woord waar nog best wel eens verwarring over kan ontstaan. Want wat is het nou precies? En wat doe je er dan mee? Sensualiteit betekent: bewust in contact zijn met jezelf en omgeving, je lichaam en zintuigen. Dit kan op allerlei manieren. Tijdens deze workshop kan jij je laten onderdompelen in een wereld van zintuiglijke belevingen, embodiment en vrije beweging op sfeervolle muziek. Wil jij deze workshop bijwonen? Klik dan hier!

Workshop, zaterdag 10 december 2022 van 19:30 tot 22:00 uur. Cordium, Centrum voor groei en ontwikkeling, De Ruyterstraat 65 Nijmegen.

4. Technieklab van CoderDojo | 7+

Houd je van computers en techniek? Bij CoderDojo kun je een hoop coole dingen doen! Wat dacht je van videogames of websites ontwerpen, geweldige graphics maken, elektronische schakelingen bouwen of films en muziek maken. Is dit echt iets voor jouw (klein)kinderen en willen ze dit niet missen? Klik dan hier voor meer info!

Workshop, zaterdag 10 december 2022 van 11:00 tot 13:30 uur. Bibliotheek De Biezantijn, Waterstraat 146 Nijmegen.

 

5. Kunst Kasteel Bemmel

De 7e editie van ‘Kunst Kasteel’. 13 kunstenaars tonen hun nieuwste werken. Laat je verrassen door de verscheidenheid aan kunstwerken. Naast schilderijen, fotografie, ecoprints en sieraden tonen ze je beelden in diverse materialen en technieken, waaronder keramiek, glas, hout en brons. Houd je van kunst en wil je dit niet missen? Klik dan hier!

Tentoonstelling, 10 en 11 december 2022 van 11:00 tot 17:00 uur. Kasteel de Kinkelenburg, Kinkelenburglaan 1 Bemmel.

Dit vind je misschien ook leuk...