Wat is er te doen in Nijmegen - 4 t/m 10 september 2023

Een nieuwe maand is aangebroken, deze eerste week van september hebben we weer wat toffe weektips voor je verzameld! Bezoek een concert, ga naar een rollerdisco of doe mee aan een voetbalquiz. Neem gauw een kijkje.

1. Flyying Colours

Liefhebbers van gitaarmuren opgelet en uw aandacht voor het uit Melbourne afkomstige Flyying Colours. Deze dreampop/shoegaze band speelt liedjes die puntiger en pittiger zijn dan de gemiddelde shoegaze band. Afgewisseld met breekbare melodieën, creërt de band een shoegaze-sound die doet denken aan Ride, My Bloody Valentine, Teenage Fanclub en Dinosaur Jr. De band bestaat uit een frontman en frontvrouw die allebei de zang afwisselen. 

Donderdag 7 september om 22.00 uur | Merleyn

2. Voetbalquiz Goffertstadion

Op zaterdagavond 9 september verzamelt voetbalquizzend Nijmegen en omgeving zich weer in het Goffertstadion om met elkaar de strijd aan te gaan in het open Gelders Kampioenschap Voetbalquiz. Vanaf 19.30 uur neemt quizmaster Dennis Arns de deelnemers mee door 10 uiteenlopende rondes.

Zaterdag 9 september om 19.30 tot 23.30 uur | Goffertstadion

 

3. Rollerdisco

Wegens succes terug! Het theatercafé van De Stadsschouwburg wordt op 8 september weer omgebouwd naar een heuse rollerdisco. DJ ZiM K'Tomo draait plaatjes zodat jij op je rollers lekker een drankje kunt drinken. Rrrrrrollend de dansvloer op. Je mag je eigen rolschaatsen meenemen. Heb je geen eigen rolschaatsen? Niet getreurd, je kunt ze lenen. Ze hebben van alle maten meerdere skates op voorraad. Een ticket reserveren is niet nodig, pinnen kan aan de deur.

Vrijdag 8 september om 20.00 tot 01.00 uur | Stadsschouwburg Nijmegen

4. Workshop vlieger maken

Tijdens deze workshop ga je een grote delta vlieger maken. Je gaat aan de slag met felle kleuren om een zo'n goed mogelijk zichtbare en vrolijke vlieger te maken. De vlieger ga je aan elkaar maken op de naaimachine zodat hij een langere levensduur heeft. Uiteraard word je hierbij geholpen door iemand die overweg kan met de naaimachine. Na afloop maak je er nog een vliegerlijn aan zodat je hem meteen kunt uitproberen!

Zaterdag 9 september om 11.00 tot 14.00 uur | Creatief Centrum Nijmegen-Zuid

 

5. Benefiet Boekenmarkt

Een ruim gesorteerde tweedehandsboekenmarkt in de Stevenskerk. Boeken vanaf € 0.50. De opbrengst van deze verkoop is voor het kinderopvanghuis Caminul Phillip in Boekarest, Roemenië. Caminul Phillip zorgt voor straatkinderen en kinderen uit kansarme gezinnen en hun families. Tevens is er een exclusieve sieradenmarkt met moderne, handgemaakt sieraden. 

Zondag 10 september om 12.00 tot 17.00 uur | Sint Stevenskerk

6. Open Monumentendag

Tijdens de Open Monumentendag ontdek je weer bijzondere plekken en locaties in de stad! Plekken waarvan u zich misschien al langer afvraagt wat zich achter de voordeur bevindt van dat ene gebouw waar u steeds voorbij fietst. Als ’old city young vibe’ bruist Nijmegen van de bijzondere plekken die elk hun eigen verhaal hebben.

Zaterdag 9 en zondag 10 september van 10.00-18.00 (tijden verschillen per locatie) op verschillende plekken in Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk...