Wat is er te doen in Nijmegen – 4 t/m 10 juli 2022

Wat is er deze week te doen in de Nijmegen? Waar moet je naartoe en wat mag je niet missen? We hebben weer vijf tips voor je op een rij gezet.

1. Schrijver in de Hortus: Eva Meijer

In de prachtige tuinen van de Hortus Nijmegen aan de d’Almarasweg luisteren naar schrijver en filosoof Eva Meijer: een unieke ervaring. De natuur en de relatie tussen mens en dier zijn belangrijke thema’s in haar werk, dus qua locatie kan het niet beter.

Schrijver in de Hortus: maandag 4 juli van 20.00 – 22.00 uur bij de Hortus Nijmegen.

2. Otis x Brebl 2022

Wat begon als een Covid-19 alternatief gaat in juli alweer haar 3e editie in: Otis x Brebl 2022! Een maand vol jazz, funk en soul in Nijmegen. Met concerten van de nieuwe lichting (inter)nationaal talent, bijzondere samenwerkingen van regionaal toptalent en jamsessies. Deze week o.a. optredens van Dick de Graaf, Daniel Van Der Duim en Gijs Idema Trio.

Otis x Brebl 2022: Bezoek in de hele maand juli een van de vele concerten bij Brebl of een van de andere locaties.

 

3. Gezinsroute door Moving Stories

In de gezinsroute gaan jong en oud samen op onderzoek uit in de tentoonstelling Moving Stories. Voor de tentoonstelling gingen archeologen en hedendaagse kunstenaars op zoek naar de ‘moving stories’ van migratie. Stap de tentoonstelling in en leer meer over de ‘moving stories’ van nu en van tweeduizend jaar geleden.

Gezinsroute door Moving Stories: iedere dag te bezoeken bij Museum Het Valkhof.

4. Happy Summer Lachworkshop

Train je lachspieren en maak een heerlijke & vrolijke start deze zomer met een Happy Summer Lachworkshop! Neem je vriend(in), familie, collega of buren mee voor nog meer lachkracht.

Happy Summer Lachworkshop: zondag 10 juli van 14:00 – 15:30 uur bij De Oorsprong.

 

5. Tour de Eten & Drinken

Een leuke fietstocht door en om Nijmegen. Tijdens deze uitdagende tocht kom je langs alle vier de vestigingen van Eten & Drinken. In de eerste zaak die je tegenkomt kan je een stempelkaart kopen om daarmee wat lekkers in elke vestiging op te halen!

Tour de Eten & Drinken: dagelijks te fietsen vanaf 12:00 uur.

Dit vind je misschien ook leuk...