Wat is er te doen in Nijmegen - 4 t/m 10 december 2023

Nieuwsgierig naar wat er deze week te beleven valt in Nijmegen? Zoek dan niet verder! Wij hebben weer een aantal leuke weektips voor je verzameld, dus lees vooral verder.

1. Lenette van Dongen

Wie zou ik nog kunnen zijn… Is er nog iets anders mogelijk dan die prettig afgerichte vrouw die keurig binnen de sociale lijntjes kleurt? Liever spijt van wél gedaan dan spijt van nooit gedaan. Geen bucket list maar een fukkit list. Als geen ander kan Lenette met haar meesterlijke zelfspot een hilarisch verslag doen van haar pogingen zich voorgoed van haar innerlijke Finnik te bevrijden. 

Woensdag 5 en donderdag 6 december om 20.00 tot 22.00 uur | Stadsschouwburg Nijmegen

2. Descartes a Kant

Het veelgeprezen Descartes a Kant uit Mexico heeft naam gemaakt met hun extravagante, onvoorspelbare theatrale liveshows. De experimentele mix van punk, metal, pop, kraut en cabaret is fantasierijk, wild, verfijnd en vol humor tegelijkertijd.

Donderdag 7 december 2023 om 22.00 uur | Merleyn

 

3. Jakop Ahlbom & ISH, Knock-Out

Jakop Ahlbom Company presenteert met Knock-Out een voorstelling die barst van de spectaculaire acrobatische trucks, indrukwekkende vechtscènes en oogverblindende special effects. Geïnspireerd op de films van de Coen Brothers en Jackie Chan is dit 'een voorstelling om je (gekneusde) vingers bij af te likken', aldus de Volkskrant.

Donderdag 7 december 2023 om 20.00 tot 22.00 uur | De Lindenberg

4. Maria Callas 100 jaar – een leven in aria’s

Honderd jaar geleden werd Maria Callas geboren, één van de beroemdste operazangeressen van de afgelopen honderd jaar. Zij staat centraal in dit bijzondere bio-concert van Phion. Prima donna van onze tijd, Francis van Broekhuizen, kruipt in de huid van Maria Callas en vertelt en bezingt haar bewogen levensverhaal met haar mooiste aria’s als rode draad. Daarin wordt ze bijgestaan door diverse grote vocalisten en natuurlijk door Phion onder leiding van George Petrou.

Vrijdag 8 december 2023 om 20.15 uur | Concertgebouw De Vereeniging

 

5. Poederdoos queer-clubnight

Poederdoos is een kleurrijk feest, propvol performances, acts, drag, dj's hysterisch decor en performances. Ze vieren hier het ondergrondse queer-nachtleven met onbekende muziek en uitzinnige kleding. Na vier uitverkochte Arnhemse edities, komt Poederdoos nu naar Nijmegen. De dj's van poederdoos draaien eclectisch, een mix van (Italo) Disco, electro en soms wat acid-house.

Zaterdag 9 december 2023 om 22.00 tot 04.00 uur | Merleyn

Dit vind je misschien ook leuk...