Wat is er te doen in Nijmegen - 31 t/m 6 augustus 2023

Een nieuwe week, tijd om nieuwe plannen te maken! Want ook deze week is er weer genoeg te doen in Nijmegen. We hebben een paar leuke tips voor je. Lees je mee?

 

1. Audiotour Nijmegen

Luister naar de Stem van Nijmegen!
Voor deze speciale tour hebben we vijftien mensen in Nijmegen geïnterviewd, die allemaal een bijzonder verhaal te vertellen hebben over de stad. Deze korte verhalen en persoonlijke informatie hebben we verwerkt in een wandeltour in het centrum van Nijmegen.
Je wandelt de route via je smartphone waarbij je onderweg op diverse locaties stopt om te luisteren naar een kort audiofragment dat je een interessant verhaal vertelt over die plek.

Dagelijks tot en met 31 oktober van 10.00 tot 20.00 | Nijmegen Centrum

 

2. Concertzomer Nijmeegse Orgelkring met Peter van Dijk & Hester Westra

Een muziekreis door 17e-eeuws Europa.
Dit is het eerste concert van dit seizoen waarin alleen het historische Ardennen-orgel klinkt en het König-orgel even zwijgt. Het concert in het koor van de kerk heeft een intieme sfeer. Organist Peter van Dijk neemt u met mezzosopraan Hester Westra mee op reis door het 17e-eeuwse Europa. In een afwisseling van orgel solo, zang begeleid door orgel en solozang, hoort u instrumentale werken en liederen van Nederlandse, Belgische, Duitse, Engelse, Franse, Italiaanse en Spaanse bodem.

Dinsdag 1 augustus van 20.30 tot 22.00 uur | Sint Stevenskerk

 

3. BCKYRD Festival

In een steeds veranderende samenleving waar culturen elkaar kruisen creëren wij een feestelijke omgeving waar we culturen samenbrengen.
Met BCKYRD Festival vieren we de overeenkomsten tussen de verschillende culturen.
Door de culturele overeenkomsten uit te vergroten, verbreden we het cultureel perspectief en dragen we daarmee bij aan een samenleving waarin meer begrip is voor elkaars achtergrond.

Zaterdag 5 augustus van 14.00 tot 00.00 uur | NYMA Terrein

 

4. Muziekzomer Gelderland met Isle Quartet

Het Isle Quartet verlegt muzikale grenzen met eigen geschreven composities en speelse improvisaties. De ‘roots’ van dit strijkkwartet liggen in de klassieke muziek, maar hun eigen werk kenmerkt zich door een genre-overstijgende mix van jazz, folk en Latin met klassiek. Muziekzomer Gelderland vindt plaats van 28 juli t/m 12 augustus 2023. Dit is het festival waar jonge professionals en het toptalent van de conservatoria prachtige programma’s presenteren op de meest bijzondere locaties in Gelderland. Het programma bestaat uit een mix van orkesten en kamermuziek tot familie voorstellingen en muziektheater.

Zaterdag 5 augustus van 20.30 tot 21.30 uur | TheaterShip de Zeester

 

5. Podium aan de Waal, Directie&Co: Life is short. Buy that dress.

Life is short. Buy that dress. is een beeldende danstheatervoorstelling over wegwerpkleding, over ikikik! en overconsumptie met een enorme berg textiel in de hoofdrol. Een verhaal over de hang naar schoonheid, gezien en verteld door de kleren van deze wereld. De wereld verdrinkt de wereld in onze kleren die worden weggegooid. Een gigantisch kledingoverschot komt tot leven in Life is short. Buy that dress. Het wordt gestapeld, vliegt door de lucht, vermenigvuldigt zich, in zakken gepropt, georganiseerd, getrokken, gescheurd, gedragen, gedoneerd en afgedankt. Waarbij je er ook niet zonder kleerscheuren vanaf komt...

Zondag 6 augustus van 14.00 tot 17.00 uur | De Lindenberg

Dit vind je misschien ook leuk...