Wat is er te doen in Nijmegen - 31 oktober t/m 6 november 2022

Van filmfestivals en historische Nijmeegse verhalen, tot een workshop colomn schrijven en een cabaretvoorstelling. Deze week zijn er weer veel verschillende activiteiten voor jullie uitgekozen. Voor ieder wat wils. Fijne week!

1. Het ongekende verhaal van de sanering van de Benedenstad

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en het Regionaal Archief Nijmegen werken tijdens de Maand van de Geschiedenis (oktober) samen en vertellen het verhaal van de sanering van de Benedenstad. Deze vertelling is onderdeel van het nieuwe initiatief Ongekend Nijmegen. Ongekend vertelt de verhalen over de Nijmeegse geschiedenis die we nog niet kenden. 

Tentoonstelling, dagelijks t/m 31 oktober 2022 van 13:00 tot 17:00 uur. Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, Mariënburg 29 Nijmegen. 

2. Filmfestival Beleef het VR Winterfestival

Wil je ondanks dat er nog geen sneeuw ligt graag rondlopen in een echt winter wonderland? Dat kan bij EnjoyVR. Jullie worden ontvangen met een warm kopje thee of koffie. Hierna gaan jullie diverse VR Experience beleven. Er kunnen sneeuwbalgevechten gehouden worden, je kunt samen met de kerstman pakketjes bezorgen, de Mount Everest beklimmen en nog veel meer. Kortom een uniek uitje voor het hele gezin. Hoe gaaf is dat? 

Filmfestival, dagelijks vanaf 1 november t/m 1 maart 2023, van 11:00 tot 21:00 uur. EnjoyVR, Klein Marienburg 3 Nijmegen.

 

3. Cabaret, Abel van Gijlswijk

Abel van Gijlswijk is rapper, zanger, schrijver, acteur, punk-icoon, stijl-goeroe en labelbaas. We kennen hem van zijn werk als Vice-presentator, van zijn band Hang Youth en zijn solo rap-act Abel. 

Cabaret, vrijdag 4 november 2022, van 20:00 tot 21:05 uur. Stadsschouwburg Nijmegen, Keizer Karelplein 32 Nijmegen.

 

4. Workshop column schrijven

Overweeg je om een blog te beginnen over dingen die jou bezighouden? Of schrijf je al columns, en wil je hier beter in worden? In deze workshop leer je hoe je kort, puntig, speels en persoonlijk een standpunt weergeeft. Wil je meer weten over deze workshop? Lees dan hier meer.

Workshop, zaterdag 5 november 2022 van 10:30 tot 13:00 uur. Bibliotheek De Mariënburg 29 Nijmegen.
 

5. Film Inscience – Amazing discoveries

InScience – International Science Film Festival Nijmegen kijkt terug op zeven inspirerende en bewogen jaren. Dit jaar is er op 4 en 5 november een speciale editie van het festival met de titel Amazing Discoveries. De kaartverkoop is gestart! 

Film, vrijdag 4 november 2022, vanaf 23:00 uur. Lux Nijmegen, Marienbrug 38 Nijmegen.

 

Dit vind je misschien ook leuk...