Wat is er te doen in Nijmegen - 30 t/m 5 september 2021

Een nieuwe week & maand voor de boeg! Wij hebben weer de 5 leukste uittips voor je op een rijtje gezet. Waar ga jij naartoe?

1. Ellen ten Damme in Stadsschouwburg

Wegens groot succes keert Ellen ten Damme terug naar Nijmegen met haar programma Casablanca. Met Parijs als startpunt maakt zij een voor deze muzikale zinnenprikkelende reis naar het zuiden. Samen met haar 8-koppige superband The Magpie Orchestra brengt top-entertainer Ellen ten Damme een muzikale ode aan de chansonniers en entertainers van de vorige eeuw, overgoten met een vleugje mystiek vanuit de oude culturen. Met muziek van onder andere Charles Aznavour, Francoise Hardy, Edith Piaf, maar ook van Natacha Atlas, Fairuz, Indila, Rammstein en Josephine Baker. 

Woensdag 1 september van 21.30 uur tot 23.05 uur in Stadsschouwburg.


 

2. Festival de Oversteek

Kunstenfestival De Oversteek trapt het eerste weekend na de zomervakantie traditiegetrouw het culturele seizoen af met fraaie voorstellingen in de polders en rond de oevers van de Waal rondom Nijmegen-Noord. Op de zondagmiddag biedt Festival De Oversteek een divers programma met muziek, theater, dans, literatuur, performance en alles ertussenin. Het publiek maakt letterlijk de oversteek naar vaak onbekende acts en voorstellingen. 

Zondag 5 september tussen 13:00 en 18:00  in Nijmegen-Noord. Bestel hier je tickets.

 

3. Poëzie en beeldende kunst in Poëziecentrum Nederland

Zaterdag 4 september staat in het Poëziecentrum Nederland, gevestigd achter in de bibliotheek De Mariënburg, de relatie tussen poëzie en beeldende kunst centraal. De middag maakt deel uit van de opstartweek van het Poëziecentrum die van 4 t/m 11 september bol staat van poëzieactiviteiten.

Zaterdag 4 september om 14.00 uur in het Poëziecentrum Nederland. De bijeenkomst kan worden bijgewoond indien tevoren een plaatsbewijs is gereserveerd, telefonisch (06-53856040) of via e-mail: poeziecentrumnederland@gmail.com

4. Rondleiding in Het Landhoofd

Misschien heb je er vorige week al over gelezen in ons 7x bijzondere historische plekken artikel? Grijp dan nu je kans! Aankomende zondag vindt er een rondleiding plaats in Het Landhoofd van de Nijmeegse spoorbrug. Voor de liefhebbers wordt hiermee een verborgen stukje Nijmeegse geschiedenis toegankelijk gemaakt daarmee krijgt dit bijzondere gebouw de aandacht die het verdient. De entree is gratis bij het afhalen van de tickets aan het pand. Deze zijn vanaf een half uur voor de eerste rondleiding aldaar beschikbaar.

Zondag 5 september: Er is een rondleiding om 11:00 uur, 11:45 uur, 12:30 uur, 13:15 uur, 14:00 uur, 14:45 uur, 15:30 uur en 16:15 uur en deze duren elk ongeveer zeventig minuten.

 

5. Zeldzaam Mooi Markt in het Valkhofpark

Tijdens de vijfde editie van de Zeldzaam Mooi Markt in het Valkhofpark kun je genieten van een ontspannen sfeer met muziek van Oscar Draait Plaatjes. Kunstenaar Oscar Prinsen heeft een prachtige balans gevonden tussen zijn kunst en het draaien van plaatjes. Op de Zeldzaam Mooi Markt zorgt Oscar voor de muzikale omlijsting met oude singletjes; jukebox, soul, funk, disco, Franse chansons, jazzy en pop. Genieten dus!

Je kunt gaan picknicken in het park op de veilige 1,5 meter afstand met lekkere, pure en (h)eerlijke producten van de ruim 10 bijzondere foodtrucks en/of foodkramen. Ook kun je een bezoekje brengen aan een wel heel bijzondere markt: de Zeldzaam Mooi Markt met unieke, originele en handgemaakte producten.

Zondag 5 september van 11.00 tot 17.00 uur in het Valkhofpark. Entree is gratis.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk: