Wat is er te doen in Nijmegen – 30 t/m 5 februari 2023

Wat is er deze week te doen in de stad? Waar moet je naartoe en wat mag je niet missen? Bekijk hier onze tips!

1. Hoe mijn halfzusje uit Nijmegen verdween | Holocaust Memorial Day, getuigenis door Janny Schinkel-Jacob

Janny Schinkel-Jacob woonde tijdens de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog aan de Daalsedwarsweg in Nijmegen-Oost. Als half-Joods meisje had zij niet zoveel te vrezen. Maar dat gold niet voor haar vader Joseph Jacob en halfzus Alida. Janny Schinkel-Jacob heeft scherpe herinneringen aan de dag waarop de Duitsers aanbelden en vroegen of Rosetta Jacob in hun huis woonde. Omdat Rosetta de tweede naam was van Alida, kon Janny ontkennend antwoorden en voorkomen dat haar zusje werd opgepakt. Kom luisteren naar het indrukwekkende verhaal van Holocaust overlevende Janny Schinkel-Jacob. Tickets bestel je hier.

Maandag 30 januari van 20.00 – 21.30 uur | LUX, Mariënburg 38-39.

2. Leesclub voor Kids

Ben jij fan van lezen? Of wil je graag met vrienden en vriendinnen praten over de boeken die je hebt gezien op TikTok of YouTube? Doe dan mee met de Leesclub voor Kids in Hatert! Op 1 februari gaat de Leesclub van start. Lijkt het je leuk om mee te doen? Geef je dan gratis op. De eerste keer hoef je nog geen specifiek boek te hebben gelezen en ga je het hebben over welke boeken je leuk vindt.

Woensdag 1 februari van 14.00 tot 15.00 uur | Bibliotheek Hatert, Couwenbergstraat 20.

 

3. Önder – Jort Terwijn

Jort Terwijn's Önder trapt het nieuwe jazz-jaar van Podium JIN af. Een beetje vuurwerk mag je wel verwachten van deze ritmisch ingestelde groep musici. Önder won in 2021 de Leiden Jazz Award en in 2022 The Records van de Keep an Eye Foundation. De jury aldaar was onder de indruk van het samenspel en de manier waarop drum en bas op elkaar aansloten. Origineel en met een volkomen natuurlijk aanvoelend gebruik van elektronica.

Donderdag 2 februari van 20.30 – 22.00 uur | Thiemeloods, Leemptstraat 34.

4. Watermeloen

Tijdens een Watermeloen feestje dans je op de lekkerste R&B, Hip-Hop, Guilty Pleasures en Dancehall tunes van de 90’s tot nu. Heet krijgen is een garantie, afkoeling zorgen wij voor met een heerlijk Watermeloen ijsje! Durf jij het aan?

Zaterdag 4 februari om 23.00 uur | Doornroosje Poppodium, Stationsplein 11.

 

5. Beleef het VR Winterfestival

Wil je graag rondlopen in een echt winter wonderland? Dat kan bij EnjoyVR tijdens het VR Winterfestival. Je wordt ontvangen met een warm kopje thee of koffie. Hierna ga je diverse VR Experience beleven. Er kunnen sneeuwbalgevechten gehouden worden, je kunt samen met de kerstman pakketjes bezorgen, de Mount Everest beklimmen en nog veel meer. Kortom een uniek uitje voor het hele gezin!

Dagelijks t/m 1 maart 2023 van 11.00 tot 21.00 uur | EnjoyVR, Klein Mariënburg 3.

Dit vind je misschien ook leuk...