Wat is er te doen in Nijmegen - 3 t/m 9 juli

Van 3 tot en met 9 juli is er weer genoeg te doen in de stad. Ontdek Nijmegen tijdens een stadswandeling, test je kennis tijdens een pubquiz, geniet van optredens of bezoek een expositie. Wij hebben weer 5 weektips uitgezocht.

 

1. Historische stadswandeling door het centrum van Nijmegen

Maak een wandeling met gids door het historische centrum van Nijmegen. De gids vertelt je over de geschiedenis van onze oudste stad van Nederland aan de hand van verhalen en anekdotes. Ook bezoek je een paar historische panden. De wandeling duurt ca. 2 uur en de start is bij het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, de Mariënburgkapel. 

Woensdag 5 juli van 14.00 tot 16.00 uur | Mariënburgkapel

2. Hubert PubQuiz

5 juli slaat Hubert de handen in één met Upbeatles voor een uitdagende pubquiz. Deze pubquiz vindt plaats op Hubert's heerlijke terras in de avondzon en zal van 20:00 tot uiterlijk 22:30 duren. Geef je op in teams van maximaal 5 en wellicht ga jij naar huis met een van de ereprijzen! 

Woensdag 5 juli van 20.00 tot 22.30 uur | Hubert

 

3. Factory Sports And Friends, Shine

Op zaterdag 8 juli zullen Factory Sports en Friends een adembenemend optreden geven, waar hiphop/streetdance en Afrodance samenkomen in een explosieve show. Samen met getalenteerde jeugdleden zullen ze het podium betreden. Dit is niet zomaar een optreden; het is een onthulling van de reis die Manuel Teca heeft afgelegd en de verbluffende resultaten die hij heeft bereikt door zijn droom na te jagen. Bereid je voor om weggeblazen te worden!

Zaterdag 8 juli van 19.00 tot 20.00 uur | De Lindenberg

 

4. Vocal Group NootScenario presenteert: Hotel Keizer Karel

Vocal Group NootScenario met live band neemt je, op weg naar Hotel Keizer Karel, mee in een muzikale voorstelling over de recente Nijmeegse geschiedenis. Welke strijd voerden de Nijmegenaren tegen onrecht en natuurgeweld de afgelopen 60 jaar? Laat je meeslepen op de klanken van Nina Simone, de Red Hot Chili Peppers, Lady Gaga, Frank Boeijen e.v.a.

Zaterdag 8 juli van 20.30 tot 22.30 uur | De Lindenberg

 

5. Zomerexpositie Nijmegen

'All summer long...' Eigenaar Eelko van Iersel is er wederom in geslaagd om de kunstwerken van de 14 exposanten bij elkaar te brengen, zodat er cohesie ontstaat. Ieder werk is uiteraard solitair te bekijken, maar de combinatie van de stukken zorgt voor een spannend spel. De kunstwerken gaan een dialoog aan met elkaar én met jou, ‘de toeschouwer, de kunstliefhebber’. 

Zondag 9 juli van 14.00 tot 17.00 uur | Galerie Zeven Zomers

 

Dit vind je misschien ook leuk...