Wat is er te doen in Nijmegen - 3 t/m 9 april 2023

Eindelijk een weekje zonneschijn! Benieuwd wat je deze week in Nijmegen kunt doen? Lees snel verder!

1. William Rutten

Een brutale tiener uit een klein dorpje die op eigen kracht zijn jongensdroom waarmaakt en topfotograaf wordt. Al op zijn twaalfde ontdekt William Rutten dat fotograferen zijn grote passie is. Wanneer hij een paar jaar later aan de slag gaat bij ‘Hitkrant’, slaagt hij erin om elke wereldster voor zijn lens te krijgen. In dit bijzondere theatercollege vertelt William Rutten de meest hilarische (backstage) belevenissen en boeiende avonturen aan de hand van zijn allermooiste foto’s. Daarnaast zal William uiteraard praten over fotografie: hoe krijg je ‘het perfecte plaatje’ en wat komt daar allemaal bij kijken. 

Stadsschouwburg Nijmegen | Woensdag 5 april van 20.00 tot 22.30 uur

 

 

2. Milo Meskens

Milo Meskens maakt een eigenzinnige mix van pop, folk en blues. Muziek die in lijn ligt van artiesten zoals Ben Howard en James Bay. Zijn melancholische debuutsingle ‘Here With Me’ werd in 2016 meteen ‘Hotshot’ op Studio Brussel en nog geen week later stond hij op één in de hitlijst. Milow (Belgische singer-songwriter) nam hem mee als zijn vaste support tijdens zijn Europese tournee en nu komt Milo Meskens op eigen kracht terug naar Nijmegen met een nieuw album onder zijn arm.

Woensdag 5 april om 22.00 uur | Merleyn

 

3.  De Bastei Buurtsuper, Het Nijmeegse landschap als supermarkt

Aardbeien in de winter? Sperziebonen uit Afrika? Nog niet zo heel lang geleden at je alleen wat er in je omgeving en per seizoen beschikbaar was. Het landschap was je eigen buurtsuper! Museum De Bastei presenteert een nieuwe tentoonstelling over deze verbinding tussen bord en landschap. Nijmegen kende een grote diversiteit aan landschappen, van stuwwal tot rivier, waar je veel en gevarieerd eten kon vinden. Bewoners in en om Nijmegen aten vis uit de Waal, hazelnoten uit het bos op de heuvels en ganzen uit de uiterwaarden. In deze tentoonstelling ontdek je hoe Nijmegenaren door de jaren heen voedsel hebben gevangen, verzameld, gefokt, geplant en gekweekt.

Dagelijks tot en met 12 november 2023 | De Bastei

 

 

4. Moon Hooch

Het blazers- en percussie trio Moon Hooch maakt een elementaire, dissonante en vooral dansbare vorm van jazz. Deze is zo modern, dat zelfs de term ‘postmodern’ hier niet voldoet. Alleen al de bezetting is tegendraads: een drummer en twee saxofonisten. Met veel positieve energie creëren Wilbur, Wenzl en James een unieke mix van virtuoze jazz, groovy funk en diepgaande electronica.

Zaterdag 8 april om 20.30 uur | Doornroosje Poppodium

 

5. Workshop happy stones

Kleurrijk, vrolijk en uniek. Renée maakt al een paar jaar happy stones “Tijdens wandelingen leg ik de vrolijke stenen weg in de hoop dat iemand hem vindt en er een glimlach van op zijn gezicht krijgt”. Op dinsdagavond 4 april is er een workshop, waarbij je stenen gaat versieren met acrylverfstiften. 

Dinsdag 4 april van 19.00 tot 21.30 uur | Creatief Centrum Nijmegen-Zuid

 

 

6. Lammetjesdag op de Grote Markt

De tijd voor frisse voorjaarsbieren is aangebroken. En dus pakken verschillende kroegen op de Grote Markt in Nijmegen uit op eerste paasdag (9 april) met een Lammetjesdag. De route bestaat uit de volgende cafés: Café BiesselsCafé DaenCamelotGrand Café MoenenDe Derde KamerDe Waagh en Café Goossens.

Om deel te nemen aan deze lentebokroute dient men vooraf een ‘stempelkaart’ te kopen (€ 21,00 excl. service- en transactiekosten) via intonijmegen.com/lammetjesdag. De stempelkaart is op te halen bij elk deelnemende horecazaak. De route kan in willekeurige volgorde worden afgelegd.

Grote Markt Nijmegen | Zondag 9 april van 13.00 tot 18.00 uur

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...