Wat is er te doen in Nijmegen - 29 t/m 4 september 2022

Een nieuwe week voor de boeg en dat betekent nieuwe weektips. Wij hebben weer een aantal voor je op een rij gezet. Wat dacht je van het bezoeken van een concert? Een visuele illusie avond of een verhalenwandeling? In ieder geval genoeg vermaak!  

1. Verhalenwandeling voor senioren

Verhalenverteller Femke Klein biedt deze week een verhalenwandeling aan voor senioren. Dit in het kader van het 'Zomerprogramma Senioren' in Nijmegen. De verhalenwandeling is toegankelijk voor álle senioren, jong en oud. Je gaat samen heerlijk het bos in voor een korte wandeling en drie mooie natuurverhalen! Vind je het fijn om weer eens in een bos te komen, of kom je daar sowieso graag? En houd je van verhalen, of wil je eens een verhalenverteller horen? Wees welkom op maandag 29 augustus om 10.30 uur, of dinsdag 30 augustus om 14.00 uur. Het geheel duurt ongeveer 45 minuten.

Verhalenwandeling voor senioren: maandag 29 augustus en dinsdag 20 augustus, verzamelen bij Parkeerplaats Beukenlaan.

2. Kollee

Zanger Stefan Kollee komt met band op 2 september naar Merleyn.  Support wordt deze avond verzorgd door Überhaupt en DODDE. Stefan Kollee is geen onbekende in het Nijmeegse muzieklandschap. Als zanger bij psychrockband The Naked Sweat Drips leverde hij twee platen af, gevolgd door een Bukowski-geïnspireerde EP met de experimentele elektro-artiest Nobuka. Onder de naam KOLLEE werkt hij voor het eerst solo, wat leidde tot een volledig zelf ingespeeld debuutalbum: Proof Of Existence. Op vrijdag 2 september presenteert hij deze bundel aan rauwe post-punk, speelse garagerock en experimentele psych in Merleyn.

Kollee: vrijdag 2 september in Merleyn. Zaal opent om 21.00 uur, het concert start om 22.00 uur. 

 

3. Visuele illusie avond

Op dinsdagavond 30 augustus laten wetenschappers in het Huygensgebouw hun nieuwste visuele illusies zien, en kan iedereen zelf meedoen aan kleine experimenten en demonstraties bijwonen over ‘het zien’. Je kunt zelf je eigen visuele illusie knutselen, testen hoe goed je diepte kunt zien, of met een Virtual Reality-bril ervaren hoe het is om te zien met een bionisch implantaat in je hersenen. Of krijg een demonstratie van goocheltrucs, met uitleg van de wetenschapper over waarom deze trucs onze ogen en hersenen voor de gek kunnen houden. De avond is ook geschikt voor kinderen.

Visuele illusie avond: dinsdag 30 augustus in het Huygensgebouw van 19.00 tot 22.00 uur, gratis te bezoeken.

4. Zeldzaam Mooi Markt in Valkhofpark Nijmegen

Het Valkhofpark in Nijmegen is de perfecte locatie voor alweer de zesde editie van de Zeldzaam Mooi Markt. Een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen van lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Op deze wel heel bijzondere en gezellige markt vind je echt eens iets anders. Er is voor ieder wat wils. Van illustraties, kunst, sieraden, (woon)accessoires, tot tassen, ambachtelijk gemaakte lekkernijen, kleding en nog heel veel meer.

Zeldzaam Mooi Markt in Valkhofpark Nijmegen: zondag 4 september van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Dit vind je misschien leuk...