Wat is er te doen in Nijmegen - 29 t/m 4 juni 2023

Een nieuwe week voor de boeg en dat betekent weer vijf nieuwe activiteiten! Lees je gezellig mee? Hele fijne week gewenst!

1. Venus & Mars

Sven Ratzke, entertainer pur sang en een internationale sensatie, bracht pers en publiek de laatste jaren regelmatig in vervoering met zijn Bowie-voorstellingen. Muzikale avonden van hoog niveau en klasse waarin hij legendarische songs naar eigen hand zette, voor ontroering zorgde en zijn publiek met verhalen op een tijdreis met soms hilarische uitstapjes nam. Want Ratzke bezit de gouden combi: hij is een fenomenaal zanger én buitengewoon entertainer, waarvan het publiek in de ban raakt. Of dat nu in New York, Sydney, Berlijn of Nijmegen is.

Maandag 29 mei van 20.00 tot 22.00 uur | Stadsschouwburg

 

2. Vluchten voor het water: Nederland en de zeespiegel

De zeespiegel stijgt, de bodem daalt en rivieren kunnen het water niet meer afvoeren. Hoe lang kunnen we nog in Nederland wonen? En als we moeten vluchten, waar moeten we heen? Kom en luister naar neerlandicus en klimaat-YouTuber Simon Richter, die Nederland ‘op de sofa legt’ om ons overstromingsgevaar bespreekbaar te maken.

Dinsdag 30 mei van 20.00 tot 21.30 uur | Collegezalencomplex Radboud Universiteit 

 

3. Sunset sup tour Spiegelwaal

Suppen op zich is al een hele belevenis maar tijdens zonsondergang is het al helemaal genieten! Na een korte uitleg ga je met een kleine groep het water op en wordt er een mooi tourtje over de Spiegelwaal gedaan. Halverwege de tour is er een korte pauze en wordt er wat drinken en een snack verzorgd. En dat onder het genot van de zonsondergang. Een unieke manier om Nijmegen te ontdekken en te ervaren.

Donderdag 1 juni van 20.30 tot 22.00 uur | Sup & Surf Nijmegen

 

 

4. Diskodip

Een ware mijlpaal: Diskodip viert op zaterdag 3 juni hun 10-jarig jubileum en ze pakken groots uit op de plek waar het voor hen muzikaal ooit begon: Doornroosje. Het wordt een onvergetelijke 10 uur durende sessie met een bonte collectie aan artiesten die Diskodip gedurende afgelopen 10 jaar mede gevormd hebben tot wat Diskodip op de dag van vandaag is. Wie dit zijn houden ze nog even geheim, maar je wordt maar één keer 10 jaar...

Zaterdag 3 juni om 21.00 uur | Doornroosje

 

5. Nijmegen Klinkt!

Op 3 en 4 juni bruisen de binnenstad en het Valkhofpark tijdens Nijmegen Klinkt! Door optredens van wel heel veel muziekgezelschappen en dansgroepen. Het wordt weer een fantastisch en gezellig spektakel op meerdere podia met meer dan honderd deelnemende gezelschappen, orkesten en ensembles, koren en dansgroepen. De podia bevinden zich onder meer langs de Burchtstraat, op de Grote Markt, op Plein 1944 en in het Valkhofpark. Het gehele evenement is gratis te bezoeken.


Zaterdag en zondag 3 en 4 juni van 12.00 tot 20.00 uur | Binnenstad Nijmegen

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...