Wat is er te doen in Nijmegen - 28 september t/m 4 oktober

Kunstliefhebber, koffieleut, duurzame kok of kinderboekenfan, we hebben voor deze week weer vijf bijzondere activiteiten uitgezocht, voor ieder wat wils! Waar ga jij naartoe?

1. De expo van Jelle Mastenbroek bij Expo Bart

Kunstenaar Jelle Mastenbroek maakt interactieve installaties die doen denken aan machines, speelklokken of levensgrote muziekdozen. Voor Expo Bart zocht hij op het Honigcomplex naar ‘instrumenten’ voor een nieuwe versie van zijn installatie Data Orchestra. Met voedselcontainers, pallets, emmers, vaten of stortkokers bouwt hij mechanische installaties die geluid voortbrengen. Op deze speelse en vaak humoristische manier zet Mastenbroek je aan het denken over onze omgang met geld of dataprivacy.

Aan tafel! met Jelle Mastenbroek is nog t/m 11 oktober te zien bij Expo Bart.
 

2. Koffie drinken BUUV.

Aan de rand van het Goffertpark zit tot het einde van de maand het pop-up terras BUUV. Wandel een rondje door het park en drink daarna een cappuccino met een stuk taart bij deze nieuwe vegan friendly hotspot in de Hazenkampseweg, voor je het weet is ‘ie weer weg!

BUUV. Is geopend van vrijdag t/m zondag bij goed weer.

 

 

3. De Nijmeegse Kinderboekenweek

Op woensdag begint de Nijmeegse Kinderboekenweek met leuke kinderactiviteiten bij onder andere De Lindenberg, de Kinderboekwinkel en de bibliotheek. Het thema dit jaar is ‘en toen?’ met spannende verhalen over ridders en romeinen. Een van de leukste evenementen is de Kinderboeken Carrousel, waarbij kinderen in groepjes een route volgen met creatieve workshops, verhalenvertellers en een kinderboekenquiz.

De Nijmeegse Kinderboekenweek vindt plaats van 30 september tot 11 oktober.
 

4. Cultureel blokje om tijdens de Nacht van de Ommetjes

De Nacht van de Ommetjes viert deze week zijn 10-jarig bestaan! Tijdens een ommetje door je buurt maak je op een bijzondere manier kennis met je wijk en buurtgenoten. Onderweg wordt je namelijk verrast met poëzie, muziek of verhalen, allemaal uit de wijk. In verband met de coronamaatregelen zijn er dit jaar ook een aantal Andersommetjes, waarbij de verborgen talenten naar jou toekomen.

De Nacht van de Ommetjes vindt plaats op zaterdag 3 oktober.
 

5. Lokale producten kopen bij ‘t Grootstalletje

Sinds kort is bij Landgoed Grootstal een winkel geopend waar je eerlijke producten koopt van lokale boeren, brouwers, tuinders en kwekers. Hier haal je bijvoorbeeld thee die op het landgoed zelf is gekweekt, maar ook karnemelk uit Leuth of geitenkaas of Groesbeek.

Het Grootstalletje op Sint Jacobsweg 15a is geopend van donderdag t/m zondag.
 

Dit vind je misschien ook leuk: