Wat is er te doen in Nijmegen - 28 augustus t/m 3 september 2023

Ook in de week van 28 tot en met 3 september zijn er weer genoeg leuke dingen te zien en te doen in Nijmegen! Rommelmarkten, feestjes en concerten, je leest er alles over in onze weektips!

1. Fiesta Macumba

Op 1 september tilt Fiesta Macumba het energie niveau naar het volgende niveau. Het heetste feest van Nederland bracht veel vuur naar Doornroosje tijdens de Vierdaagsefeesten. Ze kunnen niet wachten om weer met jullie te herenigen. Zorg dat je op tijd je tickets koopt en wees voorbereid op een EPIC-avond. No podemos esperar!

Vrijdag 1 september om 23.00 uur | Doornroosje Poppodium

 

2. Zeldzaam Mooi Markt Valkhofpark

Op zondag 3 september 2023 is er weer een Zeldzaam Mooi Markt in het prachtige Valkhofpark in Nijmegen. Het is een markt met zeldzaam mooie producten van lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Alle producten zijn handgemaakt, zelfontworpen of in kleine oplages (lokaal) geproduceerd. Daarnaast worden er ook ambachtelijke (biologische) lekkernijen verkocht. Toegang is gratis.

Zondag 3 september van 11.00 tot 17.00 uur | Valkhofpark Nijmegen

 

3. Rommelmarkt Antonius van Paduakerk

Bezoek deze gezellige en goed gesorteerde jaarlijkse rommelmarkt en steun tegelijkertijd de goede doelen, Stichting GAST en onderhoud kerkgebouw. De themakramen zijn: huishoudelijke artikelen (glaswerk, servies, plastic en manden), tuinpotten, tuinplantjes, speelgoed, klein meubilair, kleding, gereedschap en lampen, boeken, LP’s en CD’s, Curiosa. Alles schoon en compleet.
Ook is er een restaurant om even bij te komen bij een kop koffie thee of een glas limonade met eigengebakken koek en taart.

Zaterdag 2 september van 10.00 tot 15.00 uur | Antonius van Paduakerk

4. Concertzomer Nijmeegse Orgelkring met Jetty Podt

Een fantasie, een dagdroom, een mijmering, of een groots visioen: zonder de kracht van de verbeelding zou het leven plat en eendimensionaal zijn. De verbeelding brengt mensen in beroering en vervoering, ze opent nieuwe vergezichten en maakt het alledaagse bijzonder. Sluit je ogen en laat je meenemen door de muzikale fantasie van Franse topcomponisten als Maurice Duruflé, Jehan Alain, Olivier Messiaen, Louis Vierne en César Franck. Prijs: 15 euro.

Dinsdag 29 augustus van 20.30 tot 22.00 uur | Sint Stevenskerk

 

5. Cory Hanson

Cory Hanson is vooral bekend als zanger/gitarist van de Amerikaanse psychedelische rockband Wand, maar in zijn solo carrière tapt hij uit een heel ander vaatje. Hij maakt folk, country en americana met een lager tempo en gebruik van akoestische gitaren, bas, drum, lap steel en strijkers. Steevast weet Hanson lovende recensies en kritieken binnen te slepen.

Vrijdag 1 september om 22.00 uur | Merleyn

Dit vind je misschien ook leuk...