Wat is er te doen in Nijmegen - 27 t/m 5 maart 2023

Wat is er deze week in Nijmegen te doen? Als jij zin hebt om lekker creatief bezig te zijn, te dansen of naar een voorstelling te gaan, lees dan snel onze tips!

1. Theater Oostpool

Hulst & Tarenskeen maken met Detective Moncler een bloedstollende theaterthriller over de prijs van excelleren. Moet succes altijd ten koste gaan van je menselijkheid? Een detective en haar verslaafde zoon gaan samen op zoek naar de moordenaar van zijn vader.

Woensdag 1 Maart om 20.30 | The Lux

2. Er is / Is er - Fotografie van Roselien Hassing

Er is / Is er heet de tentoonstelling van werk van analoog fotograaf Roselien Hassing waar ze een tiental kleurenfoto’s exposeert waarin zij zowel de wereld om haar heen als die in haar zelf vastlegt. Met haar fotografie keert zij van buiten naar binnen en bevraagt zij of wat zij ziet er ook werkelijk is. Bestaat het echt of alleen in haar hoofd? In haar foto’s houdt Hassing tijd en ruimte, kleur en beweging vast.

Van donderdag 3 maart tot en met 5 mei 2023 | ZaadeL Makerij

 

3. The Backseat Lovers

De jonge band The Backseat Lovers uit Salt Lake City, Utah maakt aanstekelijke indierock. In hun korte bestaan wisten ze al vele luisteraars te bereiken. Het nummer ‘Kilby Girl’ – een energieke track waarin Two Door Cinema Club nooit ver weg is – zorgde voor de definitieve doorbraak en miljoenen streams.

Donderdag 2 Maart om 20.15 | Doornroosje

 

4. Workshop stippen op porselein

Vrijdag 3 maart 2023 geeft Renée Rokers in Creatief Centrum Nijmegen-Zuid een workshop “Stippen op porselein’, na afloop ga je met een zelf gestipt werkje naar huis. Tijdens deze workshop leer je de basistechniek van het stippen. Je gaat eerst even oefenen en daarna ga je aan de slag om een leuk gestipt bordje of iets anders te maken

Vrijdag 3 maart van 13.00 tot 15.30 uur | Creatief Centrum Nijmegen-Zuid

 

5. NimmaHop!

Ook in 2023 organiseert Lindy What Nijmegen NimmaHop! Deze middag beginnen zoals altijd met een gratis Lindy Hop beginnersles waarin je in een uur de basisbeginselen van deze leuke swing dans leert kennen. Hiervoor hoef je geen danservaring te hebben en je kunt gewoon zonder partner en zonder inschrijving aansluiten. Daarna draaien onze DJs een aantal fijne jazzplaten om vrij op te dansen!

Zondag 5 maart van 15.00 tot 19.00 uur | De Waagh

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...