Wat is er te doen in Nijmegen - 27 t/m 2 april 2023

Yes! Dit zijn de weektips van 27 t/m 2 april. Met onder andere MEAU en lentekriebels in de Hortus. Lees snel verder voor onze tips!

1. MEAU

MEAU is het soloproject van zangeres, songwriter en producer Meau Hewitt. Meau maakt kleine, pure liedjes over dagelijkse onderwerpen als de liefde, persoonlijke ontwikkeling en eenzaamheid. Haar warme stem en dromerige koortjes landen daar waar akoestische instrumenten en elektronische geluiden samenkomen. Een paar grote inspiratiebronnen van Meau zijn Eefje de Visser, Jeremy Zucker en Holly Humberstone.

Donderdag 30 maart 2023 om 20.15 uur | Doornroosje Poppodium 

 

2. Workshop abstract met ecoline

Op vrijdag 31 maart vindt er in het Creatief Centrum een workshop abstract werken met ecoline plaats. Tijdens deze workshop gaan de deelnemers eerst aan de slag met ecoline en schuim van zeepsop op een canvas die op verschillende manieren is geprepareerd. Daarna gaan ze werken met de primaire kleuren in druppelvorm op diverse papiersoorten. Hierbij wordt het vloeigedrag van de ecoline beïnvloed door water vanuit een plantenspuit waardoor allerlei kleuren en vormen ontstaan. De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en biedt de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer nieuwe vaardigheden te leren en inspiratie op te doen. 

Vrijdag 31 maart van 13.30 tot 16.00 uur | Creatief Centrum Nijmegen-Zuid

 

3. Gelukzoekers op Sumatra

Terwijl in Europa de roaring twenties hoogtij vieren, komt een jong echtpaar haar geluk beproeven op de plantage in Sumatra. Tegelijkertijd komen Roeki en Karminah hier werken, gelokt door valse beloftes. Al snel blijken zij als contractarbeiders vast te zitten in een systeem van uitbuiting en onderdrukking.

Vrijdag 31 maart van 20.00 tot 22.05 uur | Stadsschouwburg Nijmegen

 

4. Indie disco

Het voorjaar staat voor de deur en dat moet gevierd worden! Daarvoor de uitgelegen mogelijkheid in Merleyn op 31 maart bij Indie Disco. Indie Disco is hét feest voor eenieder die z’n dansvloervitamines wel met een alternatief smaakje prefereert. Van The Smiths tot Tame Impala, van Caribou tot Courtney Barnett, en van Radiohead tot Kendrick Lamar.

Vrijdag 31 maart om 23.00 uur | Merleyn

 

5. Lentekriebels in de Hortus

De lente is begonnen: Hortus Nijmegen gaat weer open! Daarom is er zaterdag 1 april een dag vol optredens en activiteiten: 'Lentekriebels in de Hortus'. Om 12.30 uur wordt het Hortus-seizoen 2023 officieel geopend. Het wordt een zaterdag vol live muziek en zang. De toegang is gratis. Met de hele middag door optredens van onder meer vocaal duo Vai Rosa, Latin-kriebels, wereldmuziekkoor El Mundo en de swingende coverband Soulution.

Zaterdag 1 april van 11.30 tot 16.00 uur | Hortus Nijmegen
 

Dit vind je misschien ook leuk...