Wat is er te doen in Nijmegen?

Wat is er deze week te doen in de stad? Waar moet je naartoe en wat mag je niet missen? Bekijk hier onze tips!

1. Speur mee met Kanonnen Karel en Willem Waalwachter

Speur mee in De Bastei! Vanaf zaterdag 18 juli is het weer tijd om de handen uit de mouwen te steken. Kanonnen Karel heeft je hulp nodig bij zijn zoektocht naar buskruit. Willem Waalwachter kan ook wat hulp gebruiken bij de vakantiehulptroepen. Vanaf zaterdag 18 juli kunnen kinderen en hun ouders weer volop speuren in en om De Bastei.

2. Zoek de schat op Landgoed Mookerheide

Kom schat zoeken bij Landgoed Mookerheide! Via een speurtocht ga je op zoek naar de schat van het landgoed. Wat een avontuur! Onderweg zijn er acht verschillende opdrachten, waarbij je het gebied op een andere manier beleeft. Lukt het jou de schat te vinden?

3. Zomerexpeditie: Niels Duffhues Alledaags Avontuur

Filmmaker en musicus Niels Duffhues laat het Honig-gebied op een hele andere manier zien waarbij hij alledaagse beelden transformeert tot een poëtisch filmdocument. Tijdens een werkperiode bij Expo Bart presenteert hij het (tussen)resultaat van zijn verkenningen als een multidisciplinaire totaalbeleving.

Meer info over de zomerexpeditie vind je hier

4. Zomertentoonstelling Verblinden

Van 23 juli tot en met 31 augustus 2020 is in MuZIEum een bijzondere tentoonstelling te vinden. Britte Tielemans van de kunstacademie AKV Sint Joost, presenteert binnenkort haar collectie Verblinden in het muZIEum. De collectie is ontworpen samen, met en over blinden en slechtzienden.

 

5. Verhalen over de liefde

Verhalenverteller Paul Groos neemt je op zondagmiddag mee in zijn verschillende verhalen over de liefde. In de theetuin op Landgoed Grootstal is het onder het genot van thee en wat lekkers heerlijk ontspannen!

Op zondagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur kan je genieten van de verhalen