Wat is er te doen in Nijmegen - 26 t/m 2 juli

De zomer is in volle gang! Of je nu wilt genieten van muziek, culturele evenementen wilt bijwonen of lekker wil slenteren over een rommelmarkt, wij hebben voor elk wat wils. Lees snel de 5 tips die wij deze week voor je hebben uitgezocht.

 

1. Outside the Text

Outside the Text onderzoekt de rol van taal bij het vormgeven van onze realiteit. De werken van deze tentoonstelling deconstrueren taal op verschillende niveaus en nodigen ons uit om na te denken over de relatie tussen taal, betekenis en machtsstructuren. Taal speelt een essentiële rol in ons begrip van de wereld om ons heen. Door woorden toe te kennen aan objecten, situaties en concepten geven we betekenis aan onze omgeving. Outside the Text stelt echter de vraag hoe taal ook een nieuwe realiteit kan scheppen en welke machtsstructuren daarmee in stand worden gehouden. 

Dagelijks vanaf 24 juni 2023 t/m 24 september | Platform POST

 

2. Dead Poet Society

Dead Poet Society is een Amerikaanse rockband die bekend staat om hun unieke en energieke sound, gecombineerd met intelligente en doordachte teksten. Het viertal uit Boston weet moeiteloos verschillende muziekgenres te mixen, van alternatieve rock tot punk en pop. Het resultaat is een geluid dat zowel krachtig als verfijnd is, met catchy hooks en indrukwekkende gitaarriffs die je zeker zullen meeslepen.

Vrijdag 30 juni om 20.30 uur | Doornroosje Poppodium

 

3. Speelbal / aarde

Er is weer een nieuwe editie van de Elementen in het Besiendershuis! In deze serie staat telkens een van de elementen centraal en gaat schrijver en dichter Ilona Verhoeven samen met gasten op zoek naar wat er achter aarde, water, lucht en vuur te ontdekken valt. Tijdens deze editie draait alles om het element ‘aarde’. Diverse onderwerpen en sprekers passeren de revue, er is muziek en de bar is open. 

Vrijdag 30 juni van 19.30 tot 21.30 uur | Besiendershuis

 

4. Louise

Op 1 juli 2023 is het Keti Koti, de 150ste herdenking van de afschaffing van de slavernij binnen Nederland. Op deze dag gaat Louise in première als onderdeel van een programma over erkennen en helen van het verleden. Louise is de derde en laatste voorstelling uit de Schitterende Schaduwreeks, een drieluik van muziek- & danstheatervoorstellingen van 30 minuten, met na-programma. De serie geeft de noodzaak van het ontginnen van het koloniaal en slavernijverleden van Gelderland en de doorwerking ervan weer. De voorstelling laat onderbelichte delen van de geschiedenis zien, van de schaduwkant van de welvaart, én de doorwerking ervan.  

Zaterdag 1 juli van 20.00 tot 21.45 uur | Stadsschouwburg Nijmegen

 

5. Hazenmarkt

Binnenkort mogen we weer: een nieuwe editie van de Hazenmarkt @hubert.nijmegen en wel op 2 juli! De Hazenmarkt: niet zomaar een rommelmarkt, maar een gezellige ‘struinmarkt’ waar je ook vintage kleding, accessoires en handgemaakte items kunt vinden. Een markt van en door bewoners van de wijk Hazenkamp, maar inmiddels weet heel Nijmegen de markt te vinden. Kortom: een gezellige zondagmiddag waar je heerlijk kunt struinen, kletsen, hangen, biertjes drinken en de mooiste pareltjes kunt scoren! Kom je ook?

Zondag 2 juli van 11.00 tot 16.00 uur | Hubert

 

Dit vind je misschien ook leuk...