Wat is er te doen in Nijmegen - 26 december 2022 t/m 1 januari 2023

Het einde van het jaar 2022 is in zicht. We hebben de laatste activiteiten van dit jaar voor jullie op een rijtje gezet. Geniet ervan, fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar!

1. House Classix

Een goede traditie keert na 2 jaar afwezigheid terug! Tweede Kerstdag zou Tweede Kerstdag niet zijn zonder een editie van House Classix in Doornroosje. Het recept is bekend: na het tweede Kerstdiner serveren we een keur aan levende internationale en lokale legendes in Doornroosje het toetje op: de beste House Classix tot diep in de nacht. Lijkt het jou leuk om tweede kerstdag zo in te luiden? Klik dan hier voor meer info!

Concert maandag 26 december 2022 om 23:00 uur. Doornroosje poppodium, Stationsplein 11 Nijmegen.

2. Tapschrift X Kladderadatsch

Tapschrift & Kladderadatsch! Dat we deze combinatie nog niet eerder hebben bedacht. Een match made in Heaven! Zuivere nieuwe poëzie, mensen die voor het eerst het podium pakken, woorden die stromen als watervallen over het publiek. En muziek uit je tenen. Koper en hout, percussie en drums vallen nu eens samen en gaan dan weer tegen elkaar in. Geen herhaling is hetzelfde, de muziek komt in golven, af en aan. Is dit echt iets voor jou? Klik dan hier voor meer info!

Van 27 december 2022 tot 28 december 2022 vanaf 20:00 uur tot 02:00 uur. Brebl, Waalbandijk 14 e Nijmegen.

 

3. Te Gast – De Nijmeegse Popquiz

Terug van weggeweest, de enige echte Nijmeegse Popquiz. Jawel, we gaan weer quizzen op vrijdag 30 december, die avond waarop nostalgie, popkennis van toen nu en onversneden gezelligheid samengaan. En terwijl het barpersoneel vriendelijk biertjes tapt, concentreren we ons op vragen over onder meer De Dijk, The Arctic Monkeys, Billie Eilish, Taylor Swift, Roy Orbison, Bob Dylan en Dolly Parton en vele andere helden, maar ook over zonderlinge foto’s, gekke videocompilaties, live muziek en cryptische songteksten. Wil je hierbij zijn? Klik dan hier voor meer info!

Vrijdag 30 december 2022 vanaf 20:30 uur. Lux Nijmegen, Marienburg 38 Nijmegen.

4. OppelePOP

Er zijn van die plekken die de culturele gaten in de stad vullen. Brebl is er daar een van. Muzikant word je om gehoord te worden, om jouw muzikale visie uit te dragen naar de wereld. Muzikant ben je omdat dat in je genen zit. Muzikant adem je door veel en vaak te spelen. Daarom is een podium zo belangrijk. Want je kan wel eeuwig in je oefenruimte blijven, maar het publiek en het delen is toch je grotere doel. Spreekt dit je aan en ben je nieuwsgierig geworden? Klik dan hier voor meer info!

Van 30 december 2022 tot 31 december 2022. Vanaf 20:30 tot 02:00 uur. Brebl, Waalbandijk 14 e Nijmegen.

 

5. Dit Was Overtijd

We hebben het een jaar weten te rekken, maar nu komt er dan toch de oorverdovende stilte. Na vanavond stopt het Culturele Hart van Nijmegen met kloppen. Brebl sluit zijn deuren, maar niet zonder een afscheidsavond met alle kanten van Brebl in beeld. Wil jij bij dit afscheidsfeest zijn? Klik dan hier voor meer info!

Van 31 december 2022 tot 1 januari 2023. Van 22:00 tot 06:00 uur. Brebl, waalbandijk 14 e Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk...