Wat is er te doen in Nijmegen - 25 t/m 31 juli 2022

Een geslaagde Vierdaagseweek achter de rug, de gezelligheid leek niet op te kunnen! Met onze nieuwe weektips kom je weer even helemaal tot rust of feest je nog lekker door. Wat je plannen ook zijn, geniet van de zomer in Nijmegen!

1. Picknicken in het Afrika Museum Park

Een bezoek aan het Afrika Museum is een volwaardig dagje uit. Maak deze week je dag in het museum compleet met een heuse picknick! Zoek een mooi plekje in het Museumpark, gooi het kleedje uit en smullen maar (van een heerlijke salade couscous… een pita broodje… een wrap)! Deze picknickmand is exclusief entree tickets, maar is wel te boeken in combinatie met een Museumkaart/BankGiro Loterij VIP kaart.

Picknicken in het Afrika Museum Park: de picknick is te bestellen in de maanden april t/m oktober. De picknick bestel je minimaal 3 werkdagen van te voren en kost € 10,50 per persoon.


 

2. Otis X Brebl Brebljazzjam ft. Rob van Bavel

Feest nog even lekker door… Meneer Otis presenteert de hele maand juli jazz, funk en soul in Brebl! Met concerten van de nieuwe lichting (inter)nationaal talent, bijzondere samenwerkingen van regionaal toptalent en jamsessies. Op dinsdag 26 juli samen met een speciale gast Rob van Bavel. Rob is één van de bekendste jazzpianisten van Nederland, ook in klassieke en pop gerelateerde muziek. 

Otis X Brebl Brebljazzjam ft. Rob van Bavel: dinsdag 26 juli van 21.00 tot 23.00 uur aan de Waalbanddijk 14 EF, gratis te bezoeken.

 

3. Museum Memoires

Museum Het Valkhof organiseert iedere laatste vrijdag van een zomermaand Museum Memoires: een begeleid bezoek aan het museum voor mensen met dementie en hun dierbaren. Tijdens de Museum Memoires-rondleidingen bekijken deelnemers een klein aantal objecten in het museum, waarover ze met elkaar in gesprek gaan. Ook gaan ze actief aan de slag en wordt er gezongen. Door het delen van verhalen, herinneringen, associaties en ideeën, brengen de deelnemers de museumobjecten samen tot leven.

Museum Memoires: 24 juni, 29 juli en 26 augustus van 14.30 t/m 16.00 uur. Kosten: € 15,- voor 2 personen (mantelzorger en patiënt). Dit bedrag is inclusief 2 maal museumentree, een rondleiding en consumptie voor 2 personen.

4. Euro Rock

Euro Rock is een uitwisselingsproject in Duisburg voor Europese muzikanten. De bands die dit jaar meedoen zijn: NARRAN (De), Tas (LT), Fire Wheel (FR) en publiekswinnaar van De Roos van Nijmegen: Outahead (NL). Op donderdag 28 juli spelen vier Europese bands in café The Shuffle. Ieder jaar stuurt Doornroosje een Nijmeegse band naar het project Euro Rock. Dit jaar is dat de publiekswinnaar van De Roos van Nijmegen: de band Outahead. De muziek die ze maken wordt meteen live uitgeprobeerd voor publiek, deze zullen ze ook de 28e laten horen.

Euro Rock: donderdag 28 juli in Doornroosje Poppodium vanaf 20.00 uur.

 

5. EuroGames Nijmegen 2022

EuroGames Nijmegen 2022 is een inclusief sportevenement met ongeveer 19 verschillende sporten en ongeveer 2.000 deelnemers van alle niveaus. De spelen vinden plaats van 27 tot en met 30 juli in Nijmegen waar jij bij kan zijn. Check de Eurogames 2022 website voor het volledige programma. EuroGames is gelicenseerd door de European Gay & Lesbian Sports Federation.

EuroGames Nijmegen 2022: van 27 tot en met 30 juli. Opening aan de Waalkade vanaf 19.00 tot 00.00 uur.

 

Dit vind je misschien ook leuk...