Wat is er te doen in Nijmegen - 25 t/m 31 december 2023

Het einde van het jaar 2023 is in zicht. We hebben de laatste activiteiten van dit jaar voor jullie op een rijtje gezet. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar!

1. Fout & Nieuw

Begin jouw jaar helemaal fout! Op nieuwjaarsavond ga je los op de allerfoutste guilty pleasures tijdens het Fout & Nieuw feest. Van Abba tot aan Guus Meeuwis; nieuwjaarsavond in Toon wordt fout, fouter, foutst!

Zondag 31 december t/m maandag 1 januari om 23.00 tot 04.00 uur | Toon Nijmegen

2. Bierige Lichtjeswandeling

Tijdens de Nijmeegse Winterweken wordt je uitgenodigd om Nijmegen op een gave manier te verkennen tijdens een exclusieve biertour: De Winterweken 'Bierige Lichtjeswandeling'. Laat je betoveren door de magische sfeer van Nijmegen in de winter, terwijl je geniet van heerlijke bieren in gezellig gezelschap.

Dagelijks t/m 6 januari 2024 om 19.30 tot 22.30 uur | Startpunt: Faberplein

 

3. Buurman & Buurman gaan verhuizen (4+)

Wanneer Buurman & Buurman besluiten te verhuizen moet er natuurlijk van alles gebeuren. Meubels sjouwen, een nieuwe keuken installeren, de vloer schuren en er mag ook wel een nieuw behangetje aan de muur. Nog even de schilderijtjes netjes ophangen, en klaar! Als dat maar goed gaat… Hun lijfspreuk: A JE TO! (betekent: voor mekaar) roept straks de hele zaal luidkeels mee.

Vrijdag 29 december om 13.30 tot 14.30 uur en 15.30 tot 16.30 uur | Stadsschouwburg Nijmegen

4. Limes Festival: op zoek naar de Romeinen

Op verschillende momenten in de geschiedenis van Romeins Nijmegen heeft het centrum van het moderne Nijmegen een belangrijke rol gespeeld. Tijdens deze wandeling ga je op zoek naar de verhalen bij die plekken. In het tweede gedeelte ga je door het museum: wat is er in De Bastei terug te vinden uit de Romeinse tijd? En waarom is de Waal zo belangrijk in dit verhaal?

Woensdag 27 december om 10.30 tot 12.30 uur | De Bastei

 

5. Gratis lunchconcert

Zin in een muzikale break in je (werk)dag? Bezoek een gratis lunchconcert en ga met nieuwe energie weer aan de slag. Verrassende programma’s door jonge musici, gratis toegankelijk. Bestel je gratis ticket en gun jezelf dit muzikale oplaadmoment. 

Woensdag 27 december om 12.30 tot 13.15 uur | Concertgebouw De Vereeniging

 

Dit vind je misschien ook leuk...