Wat is er te doen in Nijmegen - 25 september t/m 1 oktober 2023

Ga deze week op pad, want er is weer genoeg te doen in het mooie Nijmegen. Om het jou nog makkelijker te maken hebben we wat tips op een rijtje gezet. Voor iedereen wat wils!

1. Fotowolk: Honden en katten en andere dieren

Al tijdens de jaren van beroemde fotografen Elliot Erwitt en Henri Cartier-Bresson zijn honden en katten een dankbaar onderwerp voor straatfotografen. Het thema deze maand is dus ook 'Honden en katten'. Of dat een tekening van een kat is, of dat je iemand die de hond uitlaat even vraagt of je een foto mag nemen, dat mag je zelf weten natuurlijk! En als je liever andere dieren fotografeert, vooral doen natuurlijk. Doel van de wandeling: de kleine dingen in de stad zien en een serie van beelden maken!

Donderdag 28 september van 09.30 tot 12.00 uur.

2. Social Friday

Wil je andere leeftijdsgenoten ontmoeten, maar weet je niet goed hoe? Op Social Friday 29 september helpen ze je daarbij. Bij de Broederij ga je gezamenlijk een schilderij maken, zodat je op een leuke manier elkaar kunnen ontmoeten! Het wordt ongetwijfeld een gezellige avond voor jongeren van 15 tot 25 jaar. Meld je aan via www.socialfriday.nl.

Vrijdag 29 september om 19.30 tot 22.00 uur.

 

3. Speels Collectief, Lay down and lift me up

In deze intieme voorstelling over relaties vraagt Speels Collectief Cupido het hemd van het lijf. Van diners-voor-drie, monogamie en het zelfhuwelijk tot polyamorie in voor- en tegenspoed: alle kleuren van de regenboog passeren de revue in een voorstelling die achter de voordeur en tussen de lakens kijkt. We vieren de veelheid die naast elkaar bestaat. Ondeugend en persoonlijk, woelend en zwetend, laten we ons leiden door onze nieuwsgierigheid naar Hoe Iedereen Het Eigenlijk Doet.

Donderdag 28 september om 20.00 tot 21.00 uur. 

4. Rauher Engel/Dagmar Chittka, Diep in de zee (2-5 jaar)

In Diep in Zee brengt Dagmar Chittka met liveprojecties, humor en bijzondere beeldtaal een prachtige onderwaterwereld tot leven. De kinderen beleven de voorstelling echt mee en worden geprikkeld om al hun zintuigen open te stellen, om op reis te gaan en de spannende stap te wagen naar het ontdekken van de onderwaterwereld.

Zondag 1 oktober van 15.30 tot 22.00 uur. 

 

5. Wandering Worlds: sculpturen van E. Pietersen

Veelzijdig kunstenaar E. Pietersen maakt zowel sculptuur, plastiek en assemblage als grafisch werk. Zijn ambachtelijke manier van werken - hakken, boetseren, gieten - zou je klassiek kunnen noemen, maar zijn levendige, fantasierijke vormentaal sluit juist aan bij de hedendaagse populaire cultuur. Hij brengt motieven uit traditionele volkskunst samen met elementen uit de stripcultuur en versmelt het sacrale en het profane tot een aansprekend geheel.

Dagelijks t/m 29 oktober van 15.00 tot 17.00 uur. 

Dit vind je misschien ook leuk...