Wat is er te doen in Nijmegen - 24 t/m 30 juli

Een geslaagde Vierdaagseweek achter de rug, de gezelligheid leek niet op te kunnen! Met onze nieuwe weektips kom je weer even helemaal tot rust. Wat je plannen ook zijn, geniet van de zomer in Nijmegen!

 

1. Bestemming: Hoop

Deze tentoonstelling gaat over de Hongaarse kindertreinen actie na de Eerste Wereldoorlog. Toen kwamen 30.000 Hongaarse kinderen voor korte of langere tijd naar Nederland. In de tentoonstelling komen de verhalen van een aantal kinderen aan bod. Bijvoorbeeld de componist en violist Zoltán Székely, die in Nijmegen terechtkwam bij de familie Everts op de Berg en Dalseweg 127 (villa Anstruwe).

Dagelijkt tot en met 1 oktober 2023 | Van 't Lindenhoutmuseum

 

2. Aquarunning buitenbad

Kom afkoelen in het buitenbad met de zomertrainingen van aquarunning op maandagavond van 17 juli t/m 21 augustus in het buitenbad van Sportfondsenbad Nijmegen-West. Lekker om af te koelen na een warme zomerdag om een aanvullende hardlooptraining te hebben of om in beweging te komen. De zomertrainingen zijn geschikt voor beginners, gevorderden en vergevorderden. Vooraf aanmelden is verplicht.

Elke maandagavond tot en met 21 augustus van 19.00 tot 20.00 uur | Sportfondsenbad Nijmegen-West

 

3. Concertzomer Nijmeegse Orgelkring met Jan Hage

Een herdenking van twee componisten. Vanwege het 150ste geboortejaar van Max Reger speelt Jan Hage één van diens drie grote koraalfantasieën, die Reger in zeer korte tijd heeft gecomponeerd na kritiek op zijn fantasie en vindingrijkheid. Halleluja, Gott zu loben bleibe meine Seelenfreud is de laatste uit de serie. De tweede gedachtenis is in de Stevenskerk zeer op zijn plaats en gaat uit naar Jan Welmers, die in zijn leven lange tijd organist was van het König-orgel. Een vertolking van de compositie Memories III hoeft dan geen nadere uitleg.

Dinsdag 25 juli van 20.30 tot 22.00 uur | Sint Stevenskerk

 

4. Dick van Altena in concert

Dick van Altena komt opnieuw naar Hortus voor een sfeervol solo optreden op het (overkapte) terras van de prachtige botanische tuin. Dick van Altena komt opnieuw naar Hortus voor een sfeervol solo optreden op het (overkapte) terras van de prachtige botanische tuin. Op zondag 30 juli brengt hij in dit unieke, semi-akoestische concert naast country repertoire ook zijn mooiste dialectliedjes en juweeltjes uit zijn Nederlandstalige oeuvre. De man, zijn gitaar en zijn liedjes blijven de essentie vormen van deze allround singer-songwriter die door voetbaljournalist, muziekkenner én Dick van Altena-fan Johan Derksen als geniaal wordt omschreven.

Zondag 30 juli van 19.00 tot 21.00 uur | Hortus Nijmegen

 

5. Podium aan de Waal, Man||Co: Boom goes the dynamite

Boom goes the dynamite is een energieke danstheatervoorstelling over aandacht kapen. Want soms kan het zo moeilijk zijn om gefocust op je doel af te gaan. Maar ja; afleiding is ook leuk toch? Het fluitsignaal galmt over het veld, de twee ijzersterke teams schieten in hun starthouding, klaar om te scoren. De rode lijn, daar gaat het om. FOCUS! Want om te winnen moet je willen winnen. De bloedstollende danswedstrijd verandert meer en meer in een strijd tussen focus en afleiding. De onverwachte aanvallen, reclameslogans en tactische manoeuvres vliegen je om de oren. Om te winnen, moet je willen... Of had ik dat al gezegd? Sorry, even afgeleid. 

Zondag 30 juli van 14.00 tot 17.00 uur | De Lindenberg

Dit vind je misschien ook leuk...