Wat is er te doen in Nijmegen - 24 t/m 30 april 2023

Een nieuwe week, dat betekent dat het tijd is om de agenda voor deze week te plannen. Maar waar moet je beginnen? Gelukkig biedt de uitagenda van Nijmegen volop keuze voor wie op zoek is naar vermaak. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen!

 

1. PRUTSWERK. het museum.

In cultuurhuis De Lindenberg is de pop-up expositie PRUTSWERK. het museum. te zien. Dit museum is gemaakt voor en door studenten en jongeren in Nijmegen. In de exporuimte vind je allerlei dingen om te doen, ervaren, zoeken, bekijken, luisteren en lezen. Zo lees je verhalen van studenten over falen tijdens je studententijd, bekijk je een korte film van Go Short én draag je zelf bij aan het museum door op je slechte eigenschappen te stemmen en je eigen CV der mislukkingen in te vullen. Dit museum zal je uitdagen om verder na te denken over falen als een alledaags iets dat iedereen meemaakt. Hopelijk durf jij als bezoeker ook na te denken over jouw faalverhalen en mislukkingen en durf je ze te delen. Zo normaliseren we samen stukje bij beetje dit thema.

De Lindenberg | dagelijks tot en met 26 april van 09.00 tot 18.00 uur

 

 

2. Hoe mijn halfzusje uit Nijmegen verdween | Holocaust Memorial Day Getuigenis door Janny Schinkel-Jacob

Janny Schinkel-Jacob woonde tijdens de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog aan de Daalsedwarsweg in Nijmegen-Oost. Als half-Joods meisje had zij niet zoveel te vrezen. Maar dat gold niet voor haar vader Joseph Jacob en halfzus Alida. Janny Schinkel-Jacob heeft scherpe herinneringen aan de dag waarop de Duitsers aanbelden en vroegen of Rosetta Jacob in hun huis woonde. Omdat Rosetta de tweede naam was van Alida, kon Janny ontkennend antwoorden en voorkomen dat haar zusje werd opgepakt. Kom luisteren naar het indrukwekkende verhaal van Holocaust overlevende Janny Schinkel-Jacob.

LUX | Dinsdag 25 april van 20.00 tot 21.30 uur

 

3. Sad Boys Club

Duister, mysterieus en broeierig: het Londense alternatieve rock-kwartet Sad Boys Club gaat als een speer dit jaar! Sad Boys Club is een van de meest getipte acts in de Londense-scene. Sinds eind 2021 hebben ze aandacht op BBC Radio 1 en 6 en worden getipt door DJ’s als Huw Stephens, Steve Lamacq. In 2023 zal hun debuut 'Lullabies From The Lightning Tree' verschijnen op het label ModernSky waar ook The Lathums en The Blinders tekenden. De band is voor het eerst op tournee door Europa en doet daarbij Merleyn aan. Een uitgelezen kans om een van de 'must see' bands uit de UK live te zien.

Merleyn | Dinsdag 25 april 2023 om 21.00 uur

 

4. Oranjepop

De zon gaat weer op voor Oranjepop! Op donderdag 27 april trappen we het festivalseizoen af in het Hunnerpark met de beste livemuziek en een super lekker sfeertje. Zoals je van ze gewend bent hebben ze weer een fijne line-up voor je klaar staan. Met ook dit jaar zowel aansprekende (inter)nationale namen als opkomende bands, garagerock favorieten en lokale helden.

Hunnerpark | Donderdag 27 april om 13.30 uur

 

5. Theater Rotterdam: Davy Pieters

De afgelopen jaren ontwikkelde Davy Pieters een eigenzinnige en herkenbare stijl, haar beeldende theater vindt inspiratie in games, (social)media, reclame, strips en beeldende kunst. Namens Theater Rotterdam werkt ze aan een indrukwekkend vierluik over opgroeien in een toekomstige wereld vol technologie. In not all lost zoomt Davy Pieters in op de jongvolwassen levensfase. Een periode midden in het leven, tussen geboorte en dood in, waarin zorg dragen een steeds persoonlijkere betekenis krijgt. Ons lichaam en omgeving worden gevoed en gevormd door de mate van zorg die wij eraan besteden. Maar het grote belang van zorg wordt pas echt zichtbaar op het moment dat die ontbreekt. Waar zorg wordt ontzegd, vergaan dingen. Ze kwijnen weg.

Lux | Vrijdag 28 april om 20.30 uur

Dit vind je misschien ook leuk...