Wat is er te doen in Nijmegen - 22 t/m 28 mei 2023

Nog op zoek naar activiteiten om jouw agenda in de week van 22 tot en met 28 mei mee te vullen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Lees snel verder voor onze 5 weektips.

1. Surprise Chef

Instrumentaal kwintet Surprise Chef komt voor het eerst naar Nederland. De band haalt inspiratie uit de jaren ’70 filmscores, de meest funky kant van jazz en van fundamentele hip-hop samples. Surprise Chef verlegt de grenzen van de instrumentale soul en funk met een eigen benadering. Dankzij talloze uren in de studio, studeren deze ‘groovemasters’ op hun geluid en weten iets neer te zetten wat leidt tot een nieuw perspectief.

Woensdag 24 mei om 20.30 uur | Doornroosje Poppodium

 

2. Binnenste Buiten, Theatersport

Binnenste Buiten brengt theatersportwedstrijden naar het podium van de Lindenberg. Twee teams spelen tegen elkaar om ter plekke de mooiste, meest ontroerende en grappigste scènes te improviseren. Met hulp van suggesties uit het publiek en met muzikale ondersteuning van een live muzikant. Dynamisch, interactief, altijd verrassend en vaak hilarisch: dat is theatersport!

Donderdag 25 mei van 20.15 tot 22.15 uur | De Lindenberg

 

3. Ivgi&Greben

Landscape with Figure van dansgezelschap Ivgi&Greben is een kleurrijke voorstelling met acht dansers over de schoonheid én de dreiging van de natuur. Een ode aan de mens die zich voortdurend verhoudt tot de natuur. We zien de dansers van gedaante veranderen: van mens in dier in materie. In ieder deel van het drieluik ontstaat een ander landschap op het podium: bomen worden geveld, kleurrijke velden baden in het licht.

Donderdag 25 mei om 20.30 uur | LUX Nijmegen

 

4. SMAAK X Lebowksi

De zon begint te schijnen en we gaan weer massaal naar buiten de natuur in, de volle terrassen op, of met de voeten in het zand van het waalstrand. Zodra wij de warmte voelen en de jassen thuis mogen blijven vullen we graag de glazen om weer samen af te reizen! Deze editie laten we je kennis maken met natuurwijnen. Weet jij wanneer je een wijn een natuurwijn mag noemen? En naar welke plek in de natuur brengt jou die ene smaak terug? Proef met ons de smaken van wilde wijnen; geen gefilter, gestabiliseer of gespray. Gewoon wijn zoals het hoort te zijn. Natuurwijn dus, met een verhaal en... livemuziek!

Zondag 28 mei 15.00 tot 17.30 uur | Lebowski

 

5. Ping Pong Club met de Vlegel

Blacklights, bier en ballen, de Ping Pong Club van de Vlegel is weer bij Hubert! Op vrijdag 26 mei kan je weer je meters maken met een potje rond de tafel en stuur je tegenstanders het bos in met je ping pong skills. Ben jij altijd als eerste uitgeschakeld? De bar en keuken zijn open om je verlies weg te drinken en/of te eten. Natuurlijk kan dit allemaal onder het genot van lekkere tunes! 

Vrijdag 26 mei om 20.00 uur | Hubert

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...