Wat is er te doen in Nijmegen - 22 t/m 28 januari 2024

Ook deze week is er weer van alles te doen in Nijmegen: geniet van een culinaire Spaanse avond, bezoek een gratis lunchconcert, ga de strijd aan voor 'beste cultuurkenner van Nijmegen' of laat de creatieveling in je los tijdens een workshop. Wat kies jij?

1. Unieke culinaire Spaanse avond in Nijmegen

Spaans pintxos & tapas-restaurant Tres Tintas en La-Amistad, de groothandel in authentieke Spaanse producten, bundelen hun culinaire passie in een unieke Spaanse avond. Liefhebbers van lekker eten kunnen donderdag 25 januari in Nijmegen kennismaken met exclusieve, acht jaar gerijpte Iberico-ham, als onderdeel van een vijfgangendiner. Bijpassende wijnen uit de Spaanse regio Castilië en León omlijsten het diner.

Donderdag 25 januari 2024 om 19.00 tot 00.00 uur | restaurant Tres Tintas 

2. Gratis lunchconcert

Zin in een muzikale break in je (werk)dag? Bezoek een lunchconcert en ga met nieuwe energie weer aan de slag. Verrassende programma’s door jonge musici, gratis toegankelijk. Bestel je gratis ticket en gun jezelf dit muzikale oplaadmoment. Tip: Combineer je concertbezoek met een lunch in het restaurant.

Woensdag 24 januari om 12.30 tot 13.15 uur | Concertgebouw De Vereeniging

 

3. Grof Geschud, Kroost

Na Lijmen en Broeden komt Grof Geschud met hun derde voorstelling Kroost: poëtisch cabaret vol humor, muziek, ontroering én het nodige sloopwerk. Lander Severins, de romantische Belg, en Myrthe van Velden, de Hollandse nuchterheid zelve belanden met Kroost in vies, troebel water. Laat zij nou nét aan hevige smetvrees lijden en bij hem staat het water tot aan de lippen: net nu hij zelf iets aan het opbouwen is, wordt er in zijn familie van alles afgebroken. Als ex-geliefden slopen Lander en Myrthe moeiteloos de façade van gezin en familie en laten ze geen spaan van zichzelf heel. Met Grof Geschud dus.

Donderdag 25 januari 2025 om 20.30 tot 22.00 uur | De Lindenberg

4. Workshop naaldvilten

Op dinsdag 23 januari vindt er in het Creatief Centrum een workshop diertje vilten plaats. Tijdens deze workshop wordt de techniek droog vilten gebruikt. Je gaat met naalden en wol aan de slag om een diertje van vilt te maken. Nog niet eerder gewerkt met wol/vilt? Geen probleem, een begeleidster staat voor je klaar om je te helpen een diertje te maken van vilt. Na afloop ga je met een schattig diertje naar huis. De kosten bedragen 20 euro per persoon, inclusief materialen en consumptie. Meld je aan door een mail te sturen naar info@ccnz.nl.

Dinsdag 23 januari 2024 om 09.00 tot 12.00 uur | Creatief Centrum Nijmegen-Zuid
 

5. 9e Nijmeegse Cultuurquiz

De Nijmeegse cultuurwebsite Ugenda organiseert voor de negende keer de Nijmeegse Cultuurquiz. Op zondag 28 januari kun je met je team de strijd aangaan voor de beste cultuurkenner van Nijmegen. Vorig jaar ging het team van Biobliotheek Gelderland Zuid er voor de vierde keer met de felbegeerde wisseltrofee vandoor. Ben jij er klaar voor om die over te nemen? Deelname is 10 euro per team.

Zondag 28 januari 2024 om 16.00 tot 18.00 uur | Beij Ons

6. BLANCO Techno

Het wachten is eindelijk voorbij! Na een pauze van zes maanden keert BLANCO terug naar zijn thuisbasis om een gloednieuw evenement te organiseren. DLV, ODYMEL & OSD zullen een dynamische ervaring bieden met energieke en ruige techno beats. Bereid je voor op een opmerkelijke nacht. Laten we 2024 krachtig beginnen!

Zaterdag 27 januari van 23.00-4.00 in Waalhalla
 

Dit vind je misschien ook leuk...