Wat is er te doen in Nijmegen - 21 t/m 27 november 2022

Nog geen plannen deze week? Wij hebben de agenda doorgespit, op zoek naar leuke ideeën. Fijne week gewenst!

1. Expo Podium Lindenberg: Van Lieshout VI 'Onzichtbare verbindingen'

“Er is altijd dat wat je ziet en dat wat je niet ziet, maar wat er wel is”. Van Lieshout VI exposeert op een voor haar bijzondere plek: het voormalige café van haar ouders, nu expositieruimte in Lindenberg Cultuurhuis. Hoewel elk spoor van het café letterlijk is weggewit, is het er nog altijd: een waardevolle en levendige plaats in haar herinnering. Wil je hierbij zijn? Klik dan hier!

Kunst en cultuur, dagelijks vanaf 18 november tot 21 december 2022 van 11:00 tot 21:00 uur. Lindenberg Cultuurhuis, Ridderstraat 23 Nijmegen.

2. Filosofie van het voetbal 

Toeval, geluk, ongeluk, onrechtvaardigheid, heisa, verbroedering. Voetbal is het leven in negentig minuten stelt filosoof René ten Bos. De wedstrijd is een moment waarop het publiek even afstand kan nemen van de werkelijkheid. En tegelijkertijd zegt het spel ook van alles over de wereld buiten de lijnen. Kom luisteren naar René ten Bos en leer waarom de bal een sacraal object is, de magie van een wedstrijd niet verbroken mag worden en wat Maria Magdalena met het lichaam van Messi te maken heeft.

Lezing, maandag 21 november 2022 van 20:00 tot 21:30 uur. LUX Nijmegen.

 

3. Dagelijkse kost

Op woensdag 23 november 2022 organiseert gebiedscoöperatie Oregional, Dagelijkse Kost een aanschuiftafel voor boeren en burgers om samen zorg te dragen voor een beter voedselsysteem. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier!

Culinair, woensdag 23 november 2022 van 19:30 tot 22:00 uur. Thiemeloods, Leemptstraat 34 Nijmegen.

4. Immerge

Na een eerste geslaagde editie zijn ze terug, dit keer met een headliner uit Berlijn. Submarine is een absolute must-see wanneer je meer wil dan een doorsnee drum and bass set. Hij heeft op meerdere plekken bewezen een gevarieerde en veelbelovende artiest te zijn. Een goed voorbeeld hiervan is zijn show bij Keep Hush met 1985 Music, het label van Alix Perez waar hij al een aantal jaar bij actief is.Deze set sluit naadloos aan bij het concept van Immerge; ondergedompeld worden in verschillende genres binnen de underground bass music. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? Klik dan hier!

Concert, vrijdag 25 november 2022 om 23:00 uur. Merleyn, Hertogstraat 13 Nijmegen.

 

5. Hazenmarkt 

27 november komen de verborgen schatten en snuisterijen uit de Hazenkamp weer tevoorschijn bij Hubert. Er zijn zoveel rommelmarkten, maar er is er niet één zo fijn als deze. Wil jij hierbij zijn? Klik dan hier!

Rommelmarkt, zondag 27 november 2022 van 11:00 tot 16:00 uur. Hubert, Sint Hubertusstraat 10 Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk...