Wat is er te doen in Nijmegen - 21 t/m 27 augustus 2023

Wat is er deze week te doen in de stad? Waar moet je naartoe en wat mag je niet missen? Bekijk hier onze tips!

1. Workshop stippen op porselein

Dinsdag 22 augustus 2023 geeft Renée Rokers in Creatief Centrum Nijmegen-Zuid (Tolhuis 44-44) een workshop 'Stippen op porselein’. De workshop is van 19.00 tot 21.30 uur en na afloop ga je met een zelf gestipt werkje naar huis. Tijdens deze workshop leer je de basistechniek van het stippen. Je gaat eerst even oefenen en daarna ga je aan de slag om een leuk gestipt bordje of iets anders te maken. Er is allerlei servies beschikbaar. Er zijn allerlei voorbeelden beschikbaar.

Dinsdag 22 augustus om 19.00 uur | Creatief Centrum Nijmegen-Zuid (Tolhuis 44-44)

2. Fotowandeling Nijmeegse Bruggen en Veur-Lent

Tijdens deze fotowandeling wandel je lekker de Waalbrug over, om via Veur-Lent naar spoorbrug de Snelbinder te lopen. Beroepsfotograaf Michiel Heijmans laat je anders naar je omgeving kijken. En door met een groep de stad te verkennen die je al zo goed kent, zie je elke wandeling weer nieuwe dingen!

Donderdag 24 augustus om 09.30 uur | Kelfkensbos 59

 

3. Podium aan de waal, Juliana Bicycle Team

Het uit Millingen afkomstige Juliana Bicycle Team brengt een adembenemende show met unieke fietsacrobatiek. Ze bestaan al sinds 1909, het geboortejaar van prinses Juliana, vandaar die naam. Ze bouwen levende piramides, die al fietsend tot stand komen. Je ziet een minuscuul fietsje, het kleinste van Europa, bereden door een volwassen man. Een act waarbij 9 eenwielers worden gebruikt, variërend in hoogte tussen 30 centimeter en 5 meter. En als slotnummer een piramide van maar liefst 6 meter hoog! Tussen de optredens door mag je de kunst van het fietsen zelf uitproberen op kleine fietsjes. 

Zondag 27 augustus om 14.00 uur | De Lindenberg

4. Pauw Pronkt 

Kom elke vrijdagavond genieten van live-dj's bij Hotel Pauw. Laat je meeslepen in de bruisende en energieke sfeer terwijl je geniet van cocktails en streetfood. Praat gezellig bij met vrienden op de lekkerste tunes. Pauw Pronkt is dé vrijdaghotspot van Nijmegen!

Vrijdag 25 augustus om 20.00 uur | Hotel Pauw

 

5. Expeditie Luisteren naar de Waal

Met deze expeditie op 22 augustus start het project ‘Luisteren naar de Waal’, waarin ACN onderzoekt welke kansen de inrichting van het stadseiland biedt wanneer de Waal en haar onderwaterleven het vertrekpunt vormen. Let op: start is Ossenwaardpad, ter hoogte van Snelbinder.

Dinsdag 22 augustus van 19.30 - 21.30 uur | Ossenwaardpad, Veur-Lent

 

Dit vind je misschien ook leuk...