Wat is er te doen in Nijmegen - 20 t/m 26 maart 2023

Van toneel tot dans, van een vintage markt tot een feestelijke opening, we hebben weer 5 toffe activiteiten uitgezocht voor op je to do-lijst deze week! 

1. Delusion

Jennifer Romen is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap ‘Oxygen’ indruk maakt. ‘Delusion’ wordt een visueel hoogstandje bestaande uit drie delen dat het publiek door het gebruik van illusies constant op het verkeerde been zet en hen meeneemt in een reis van een adolescent die volwassen wordt. Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age voorstelling die een breed publiek raakt.

Dinsdag 21 maart om 20.00 uur | Stadsschouwburg Nijmegen

 

2. The African Mamas

The African Mamas laten jou het fantastische concert Graceland, waar Paul Simon de aanstichter en dirigent van was, herbeleven. Met hun prachtige stemmen, diepe emoties en ontembare vitaliteit creëren The African Mamas meer dan een prachtige show. Het wordt een onvergetelijke muzikale belevenis.

Woensdag 22 maart van 20.00 tot 21.55 uur | Stadsschouwburg Nijmegen

 

3. Vintage kilo sale festival

Samen met Frabics & More organiseert Hubert de grootste vintage kledingmarkt van het zuiden. Heel het terrein van Hubert wordt vol gezet met kraampjes, kledingrekken en vintage trailers. Na een nieuwe outfit gescoord te hebben kan je lekker een biertje drinken of wat eten op het terras, onder de begeleiding van live muziek. De kledingrekken worden aangevuld, dus er is elke dag iets nieuws te vinden!

Van vrijdag 24 maart tot en met zondag 26 maart 2023 (tijden via link hierboven) | Hubert

 

 

4. Feestelijke opening Fabricaat

Tijdens de feestelijke opening van Fabrikaat zijn het café en de winkel te bezoeken. De werkplaats is open voor publiek, waar de nieuw ontwikkelde bekerpers voor de ‘coffee to throw’ kleibeker te bewonderen is, ontwikkeld door studio MBB. Ook kan je een mini workshop volgen en zien hoe we printen met rivierklei.

Zondag 26 maart van 15.00 tot 18.00 uur | Fabricaat

 

5. Straattheater try-outs: Meters Maken

Theaterliefhebbers en avonturiers opgelet! Meters Maken komt er aan! Je ziet hier professioneel straattheater. Van circus, tot dans en absurd theater. Van geëngageerd tot rauw en ongepolijst: dit is een avontuurlijke ontdekkingsreis voor iedereen. Hou jij van avontuur en van theater, kunst en performances in de open lucht? Kom dan naar het nieuwe try-out evenement 'Meters Maken'. Hier zie je als eerste alle acts die komend seizoen op de festivals staan. Leuk!

Zondag 26 maart van 13.00 tot 17.00 uur | De Vasim

 


 

 

Dit vind je misschien leuk...