Wat is er te doen in Nijmegen - 2 t/m 8 januari 2023

Het is de eerste week van het nieuwe jaar, we hebben weer vijf nieuwe activiteiten voor je op een rijtje gezet! Hele fijne week gewenst.

1. Vertel Eens

Lijkt het je fijn om in de bieb andere mensen te ontmoeten en verhalen uit te wisselen? Bijvoorbeeld verhalen over vroeger, verhalen uit de buurt of verhalen over een boeiend thema. Je mag er ook een boek bij pakken die past bij het thema. Maar alleen luisteren mag natuurlijk ook. De koffie en thee staan klaar! Lijkt jou dit erg leuk? Klik dan hier!

Woensdag 4 januari 2023 van 10:00 tot 11:30 uur. Bibliotheek Elst, Europaplein 1 Elst.

 

2. Digitaal Café

Een digitale foto sturen naar je kleinkinderen? Bibliotheekboeken verlengen via je telefoon? Of een app downloaden op je tablet? Dit kan nog best lastig zijn. Loop eens binnen bij ons Digitaal Café, hier kun je terecht voor advies over allerlei zaken op digitaal gebied. Vrijwilligers zijn aanwezig om je te helpen en je vragen te beantwoorden. Wel even je eigen tablet, smartphone of laptop meenemen. Lijkt jou het handig om hier meer kennis over te krijgen? Klik dan hier.

Woensdag 4 januari 2023 van 10:00 tot 12:00 uur. Bibliotheek Zwanenveld, Zwanenveld 9098 Nijmegen.

 

3. Toneelschuur Producties & Theater Oostpool | Abdel Daoudi

Het is voor het eerst dat Geschiedenis van Geweld in Nederland op toneel wordt opgevoerd. Het is de tweede toneelbewerking van Toneelschuur Producties van de Franse bestsellerauteur, na de gelauwerde voorstelling Weg met Eddy Bellegueule in regie van Eline Arbo. Ben jij benieuwd naar dit toneelstuk? Klik hier voor meer info over deze voorstelling.

Donderdag 5 januari 2023 vanaf 20:30 uur. Lux Nijmegen, Marienburg 38 Nijmegen.

4. Rood Adeo

We hebben op 3 september op de Culturele Uitmarkt in de Theaterkerk tijdens het spontane miniconcert al kunnen genieten van de geweldige twee-eenheid van meester-songwriter Rood Adeo en vocaliste Esther Croezen: zó relaxt, diep, humoristisch, en zó muzikaal! Ben jij hier benieuwd naar en wil je hier meer over lezen? Klik dan hier!

Concert: vrijdag 6 januari 2023 van 21:00 tot 23:00 uur. Theaterkerk Bemmel, Markt 5 Bemmel.

 

5. MaxTak & Kim van Zeben, De hond die licht gaf (6+)

Een spannende activiteit voor de kinderen. Sluit de kerstvakantie van de kinderen af met een spannend griezeltheater van een uurtje. Het gaat over wezenlijke thema’s zoals dood, afscheid en doorgaan met het leven. Is of zijn jouw (klein) kind(eren) gek op spannende verhalen? Klik dan hier!

Zondag 8 januari 2023 van 15:00 tot 16:00 uur. De Lindenberg, Ridderstraat 23 Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk...