Wat is er te doen in Nijmegen - 2 t/m 8 augustus 2021

Happy August! We hebben weer 5 uittips voor je uitgezocht om van te genieten deze zomervakantie. Waar moet je naartoe en wat mag je niet missen? Lees het hieronder.

1. Zomerconcert Hayo Boerema in Stevenskerk

Dinsdag 3 augustus vindt een zomerconcert van Hayo Boerma plaats in de Stevenskerk, m.m.v. Laurens Collegium Rotterdam, o.l.v. Wiecher Mandemaker. Bach, Grote Orgelmis. Back schreef de Grote Orgelmis in zijn latere levensjaren als een soort overzicht van zijn kunnen. Het werk bestaat uit tien groots opgezette bewerkingen van koralen die deels passen bij onderdelen van een Lutheraanse kerkdienst, omarmd door het Preludium en Fuga in Es.

Een maand lang staan er zomerconcerten gepland in de Stevenskerk in Nijmegen. Alle concerten starten om 20.30 uur. De toegang bedraagt 10 euro (excl. administratiekosten).

2. Luisterwandeling Backward Turkey met Marco Martens

Deze week kun je al wandelend, fietsend of zittend van de luistervoorstelling Backward Turkey genieten. In deze voorstelling neemt theatermaker Marco Martens je mee op zijn talige en muzikale zoektocht om beter naar zijn lijf te leren luisteren. Loop langs bij Bibliotheek De Mariënburg, Bibliotheek Muntweg of Bibliotheek Beuningen. Op deze locaties hangen posters met een QR-code. Als je deze code scant, opent de webpagina met de luistervoorstelling en kun je meteen Backward Turkey starten.

Luisterwandeling t/m 20 september. Kijk voor meer informatie op de website van de bibliotheek.

 

3. Pim & Pom en de beestenbende voorstelling (2+) 

Pim & Pom beleven samen met hun buurkind een muzikaal, interactief en leerzaam avontuur. Wat is er gebeurd? Wat een bende van brokjes! Buurkind is nieuwsgierig en gaat samen met het publiek oponderzoek uit. Wat er gebeurd is lijkt wel heel erg op een eerder avontuur van Pim & Pom. Pim & Pom worden vertolkt door Mario Perton en Saffira Ben Hammouda. Na afloop van de voorstelling is er een meet & greet met Pim & Pom.

Zondag 8 augustus om 11.00 uur bij Concertgebouw De Vereeniging.

4. De Pest in Museum Het Valkhof

Wat doet een pandemie met de samenleving en onze kunst? De Pest in Museum het Valkhof neemt je mee op een aangrijpende reis door de geschiedenis van een van die meest verwoestende ziektes ooit.

Dagelijks te zien in Museum Het Valkhof t/m 22 augustus, van 10.00 – 17.00 uur.

 

5. Suppen op de Spiegelwaal bij zonsondergang

Fiets of trein je wel eens over de Spoorbrug? Grote kans dat je dan mensen over de Spiegelwaal ziet roeien, kayakken of suppen en je telkens voorneemt om dat toch ook écht een keer te gaan doen. Bij Sup & Surf Nijmegen kun je lessen volgen, maar ook alleen materiaal huren. Een superleuke activiteit deze week voor jong en oud!

Check de website voor meer informatie en reserveringen.

Dit vind je misschien ook leuk: