Wat is er te doen in Nijmegen - 19 t/m 25 juni

Nieuwe week! Wij hebben vijf zomerse tips voor je uitgezocht. Ontdek de beste evenementen, activiteiten en verborgen pareltjes die de stad te bieden heeft. Laat je inspireren en geniet van een onvergetelijke zomer in Nijmegen.

 

1. Workshop kennis maken met aquarelleren

Dinsdagavond 20 juni vindt er in Creatief Centrum Nijmegen-Zuid een workshop ‘Kennis maken met aquarelleren’ plaats. Naast olieverf en acrylverf is er ook nog aquarelverf. Je krijgt uitleg over de verschillende soorten materialen en gereedschappen. Aan de hand van voorbeelden worden verschillende technieken uitgelegd. Daarna is gelegenheid om zelf aan de slag te gaan met penseel, aquarelverf en papier.

Dinsdag 20 juni van 19.00 tot 21.30 uur | Creatief Centrum Nijmegen-Zuid

 

 

2. TE GAST – Balletstudio Daniëlle

D&JD Podium voor jong danstalent biedt jonge dansers en choreografen een podium om hun talenten te delen met het publiek. Balletstudio Daniëlle is inmiddels een begrip in Nijmegen en omstreken. Veel kinderen en volwassenen hebben hier hun eerste danspassen gezet. Balletstudio Daniëlle betreed op 21 juni het podium van LUX met een gevarieerd programma voor jong en oud. Voor dansliefhebbers, door dansliefhebbers.

Woensdag 21 juni om 20.15 uur | LUX Nijmegen

 

3. Midzomeravond in de Hortus

Vier de langste dag in de tuinen van Hortus Nijmegen! Midzomeravond in de Hortus’ is een sfeervolle avond vol muziek, dans, video-art, verhalen en een sterrenkundige.

Woensdag 21 juni van 19.30 tot 22.15 uur | Hortus Nijmegen

 

4. Vintage kleding festival w/ Fabrics & more

De zomer editie van de grootste vintage kledingmarkt in het zuiden, bij Hubert! Bereid je voor op een ware schatjacht vol vintage parels, begeleid door livemuziek en culinaire verwennerij. Hubert Nijmegen is dé plek waar liefhebbers van retro-mode samenkomen om te genieten van een unieke mix van mode, muziek en heerlijk eten en drinken. 

23 juni 2023 tot en met 25 juni | Hubert 

 

5. Wildplukken en broodbakken

Op zaterdag 24 juni nodigt de Broederij je uit voor een wildpluk wandeling. Om 14:00 starten ze in de tuin met het maken van brooddeeg. Terwijl het deeg rijst en de oven warm wordt gaan jullie op pad. Lene neemt je mee de wijk in en kan je alles vertellen over wat wij zien als 'onkruid'. Sommige plantjes, die jij misschien wel wegschoffelt, hebben een geneeskrachtige werking en kunnen gewoon gegeten worden. Rond 16:00 ben je terug in de Broederij maken we een pesto van de geplukte plantjes en besmeren hiermee ons zelfgebakken brood. 

Zaterdag 24 juni van 14.00 tot 17.00 uur | De Broederij

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...